Opskrifter

Marmelade med blåbær og ananas

Torsdag, 22. august 2013af Redaktion
Lækker marmelade til morgenbrødet

Ingredienser til marmelade med blåbær og ananas

600 g ananas
400 g blåbær
1 dl ananassaft
200 g sukker
200 g syltesukker
Atamon

Fremgangsmåde til marmelade med blåbær og ananas

Skær ananassen i mindre stykker og kom dem i en gryde med de skyllede blåbær. Tilsæt ananassaften og sukker, bring det i kog og lad det småkoge under låg i 25 min. Tilsæt syltesukkeret og lad det koge i yderligere 10 min. under omrøring. Hæld marmeladen på skoldede, atamonskyllede glas og luk til.


Marmelade-prøven

Marmeladen er færdig, når den kan bestå marmeladeprøven: Læg en skefuld på en kold underkop og lad den køle lidt. Træk en streg igennem marmeladen med en tandstik, hvis marmeladen ikke løber sammen, er prøven bestået. Hvis testen ikke bestås, kan man koge marmeladen længere eller tilsætte lidt geleringsmiddel.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Alliancesyltetøj
Nem stikkelsbærmarmelade


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop