Opskrifter

Pain bagnat

Lørdag, 15. juni 2013af Redaktion
Pain bagnat (badet/vædet brød) er en specialitet fra Nice, hvor fyldet afgiver væde til brødet – perfekt skovtursmad

Ingredienser til pain bagnat

(4 stk.)

4 miniflutes
2 æg
1-2 dåser tun
Evt. 4-6 ansjosfiléter
1 lille løg
8-12 oliven
2-3 tomater
Salatblade
2-3 spsk. ekstra olivenolie
1-2 spsk. citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Flæk brødene. Kog æggene 8 min., pil dem og skær dem i skiver. Hæld væden fra tunen og del den i mindre stk. Hak ansjoser og løg. Skær oliven og tomater i skiver. Læg salatblade og fyldet i flutene. Dryp med olivenolie og citronsaft og krydr med salt og peber. Læg låget på og pres det hele lidt sammen.

Tip: Til transport er det praktisk at binde bomuldsgarn om hver sandwich.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Clubsandwich
Papadums med agurk


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop