Opskrifter

Provencalsk tian

Mandag, 27. september 2010af Redaktion
Tian med grønsager kan serveres varm, lun eller kold som grøn ret eller som tilbehør til lam, tynde skiver koldrøget skinke eller bresaola

(4 pers.)

2-3 løg
3 fed hvidløg
2 auberginer, 500 g
2 courgetter, 250 g
400 g tomater
Olivenolie
Salt og peber
Timian
200 g italiensk mozzarella


Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløgene. Steg det ved mellemvarme i olivenolie, uden at det tager farve, 10-12 min., til de er møre. Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver og læg dem tæt på plade med bagepapir. Drys med salt og sæt dem i ovnen ved 200° 5-10 min., til de er bløde. Skær courgetter og tomater i ½ cm tykke skiver. Skær mozzarellaen midt over og skær den i skiver. Læg løgene i bunden af et ildfast fad og krydr med timian. Læg auberginer, tomater, courgetter og mozzarella taglagt og tæt oven på løgene. Krydr med salt og peber og dryp olivenolie over. Sæt fadet i ovnen ved 200° ca. 40 min.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Tærte med svampe og kylling
Blomskålscreme med bacon og asparges
Grønne aparges i panko med soja