Opskrifter

Sommersuppe

Lørdag, 28. juli 2012af Redaktion
En skøn, kold suppe med hvidløgsbrød, du kan lave dagen før servering

(4 pers.)

1 agurk (ca. 250 g)
3 stilke bladselleri
1 god, stor, håndfuld basilikum
5 dl vand
2 spsk. koncentreret grønsagsbouillon
1 fed hvidløg
½ usprøjtet citron
1 tsk. urtesalt
1 tsk. tabasco el. ½ tsk. chiliflager
Kværnet peber

Pynt
Tynde radiseskiver
Kørvel el. persille

Hvidløgsbrød
4 skiver groft sandwichbrød
2 spsk. olivenolie
1 fed presset hvidløg

Skær agurk og selleri i mindre stykker. Miks agurk, selleri, vand, grønsagsbouillon og hvidløg med en blenderstav. Riv citronskallen og pres saften og tilsæt det. Smag til med urtesalt, tabasco og peber. Stil suppen i køleskab 1-2 timer.

Hvidløgsbrød: Rist brødet gyldent i olie på en pande og gnid det med presset hvidløg.

Tip: Lav suppen dagen før og stil den i køleskab.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

GODT TIL GRILLEN

Lyse sommeraftener og lækker grillmad hører sammen: Her får du 18 lækre opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til grillen - se opskrifter her

Find flere opskrifter her...
Ovnbagt sej med peberrod
Kiwitærte med jordbær
Kold ærtecreme med mynteyoghurt









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop