Ingredienser til andesandwich med valnøddemayonnaise:
(4 personer)
- 200-300 g stegt andekød (kold)
- Olie til stegning
- Salt og peber
- 30 g valnøddekerner
- 1 hovedsalat
- 1 stort flute
- 100 g syltede drueagurker
- Valnøddemayonnaise:
- 2 æggeblommer
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. hvidvinseddike
- ½ tsk. salt
- 3 dl vindruekerneolie
- 1 dl valnøddeolie
- Peber
- Evt. lidt citronsaft
Prøv også: Andebryst med bulgursalat
Fremgangsmåde:
Valnøddemayonnaise: Pisk æggeblommer sammen med de 2 slags sennep, eddike og salt. Pisk herefter de 2 slags olie i lidt ad gangen. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Skær andekødet i strimler, og steg det i lidt olie på en pande, til det er sprødt. Krydr med salt og peber. Rist valnødderne på en tør pande. Pluk salaten i mindre stykker. Skær flutet i 4 stykker, og flæk og rist dem. Skær drueagurkerne i skiver. Smør fluteskiverne med valnøddemayonnaise. Læg dem sammen med salat, drueagurk, and og valnødder.
Prøv også: Speltbrød med flæskesteg og fennikel