Opskrifter

Blæksprutteringe

Lørdag, 5. oktober 2013af Redaktion
Skøn hovedret eller frokost a la Grækenland

Ingredienser til blæksprutteringe

(6 pers. - hovedret/frokost)

700 g ren blæksprutte krop af 10-armet blæksprutte evt. med rensede arme)
2 røde chili
2 fed hvidløg
1 spsk. rosa peberkorn
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. havsalt
100 g kartoffelmel
1 æg
1 l jordnøddeolie eller anden fritureolie
Citron til at garnere med

Tilbehør
Hvidløgsmayonnaise og brød

Fremgangsmåde til blæksprutteringe

Få fiskehandleren til at rense blæksprutterne. Skær blæksprutterne i 1 cm ringe og læg dem på køkkenrulle. Skær chili og hvidløg i tynde ringe. Knus lidt af de to slags peber, bland dem med salt og kartoffelmel. Pisk ægget og vend ringene i æg og derefter i melet. Kom olien i en dyb pande og varm op. Husk at have et låg i nærheden, da olien er selvantændelig. Når en brødterning bruner på 30 sek., er olien klar. Kom chili, hvidløg og hele peberkorn af begge farver i olien i en si og steg i 30 sek. Tag dem op igen. Steg blæksprutteringene ad flere omgange, til de er gyldne, det tager ca. 2 min. Servér med de ristede krydderier, citronbåde og hvidløgsmayonnaise til af dyppe i.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Gryde med alt godt fra havet
Maskintorsk


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop