Opskrifter

Cuvettesteg med kantarelsovs og rødbeder

Mandag, 19. juli 2010af Redaktion
Lækker cuvettesteg til kuglegrillen

(4-5 pers.)

1 oksecuvette el. kalvecuvette på ca. 1 kg
Salt og peber
Langtidsholdbare grillbriketter
Kuglegrill
400 g kantareller el. svampemiks
1 hakket skalotteløg
2 spsk. hakket, frisk timian
15 g smør
2 dl piskefløde
800 g nye rødbeder
Citronsaft
Olivenolie
Salt

De fleste kuglegrill er indrettet, så de har en funktion, hvorved briketterne let kan optændes i selve grillen. De sættes over i god tid, og efter 45 min. sættes cuvetten, gnedet med salt og peber, på grillen i god afstand fra gløderne, så den ikke bruner for meget. Vendes jævnligt i 1-1½ time, til den er svagt rosa i midten. Undervejs er det en idé at lægge låg på grillen, men ikke hele tiden så bliver der for meget røgsmag i stegen. Rødbederne koges i letsaltet vand i 20-30 min til de er møre, skylles under koldt vand og skindet gnides af. Skæres i kvarte på langs og vendes i citronsaft, salt og olie. Kantarellerne børstes grundigt og steges med skalotteløg, salt og peber og lidt timian i smørret. Når de har stegt ved jævn varme i ca. 10 min., rundes af med fløde lige inden servering. Kødet skæres i skiver og serveres med sovsen og rødbederne til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere retter til grillen her...
Lammekoteletter med tzatziki-kartofler og bønner
Saltet mørbrad med spidskålssalat
Grillet salat