2 dl vand
80 g sukker
1 vaniljestang
3 hele kanelstænger
1 spsk. hel kardemomme
1 spsk. hele nelliker
2 friske figner
1 appelsin
5 dl vodka el. smagsneutral snaps
Varm vand og sukker op, til sukkeret er opløst, tilsæt den flækkede vaniljestang, kanel, nelliker og kardemomme og lad det afkøle lidt. Skær appelsinen og fignerne i både og kom dem i en skoldet flaske. Hæld sukkerlage og snaps over frugterne, luk til og lad den trække i mindst 4 dage. Tilsæt 1-2 dl ekstrakt pr. flaske lun rødvin efter smag og server med rosiner og mandelsplitter.
Opskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Gløgg på mange måder og Æble-gærtærte
Bonderøvens børnegløgg
Kandiserede æbler
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
