Opskrifter

Kalv i sødmælk

Torsdag, 10. juli 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Kalvekød passer med sin sarte smag godt sammen med sommerens krydderurter

Opskrift på kalv i sødmælk

(4-5 pers.)

ca. 1 kg kalve- el. ungdyrsteg
1-2 fed hvidløg
1 tsk. salt
Groftkværnet peber
15 g smør
1 løg
1 æble

Krydderbuket
2 blade frisk salvie eller ½ tsk. tørret
1 lille stilk frisk rosmarin el. ½ tsk. tørret
2 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
8 peberkorn
2 dl sødmælk
Ca. ½ dl fløde
ca. 1 tsk. majsstivelse

Tilbehør
Kartofler og sommer grønsager

PRØV OGSÅ: Krebinetter med sennepsgrønt

Fremgangsmåde til kalv i sødmælk

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Muffins i massevis 15 gode opskrifter på svinemørbrad Aftensmad på 15-20 minutter (20 gode opskrifter)

Stik nogle små lommer i stegen. Pil hvidløgene, skær dem småt og stik dem ind i lommerne. Gnid stegen med salt og peber. Varm smørret ganske let gyldent og læg stegen ned. Vend stegen i smørret, den skal blive lys brun og kun lukkes i overfladen. Pil og del løget. Del æblet og fjern kernehuset. Bind krydderbuketten sammen. Kom løg, æble, krydderurter, peberkorn og mælk ved stegen. Lad den simre under låg ved svag varme ¾-1 time afhængig, af om den skal være rosa eller gennemstegt. Gnid den skilte sky igennem en sigte og varm den op under piskning. Jævn med majsstivelse udrørt i fløden. Varm saucen igennem og smag den til med salt og peber.

Servér med kartofler og sommerens grønsager.

PRØV OGSÅ: Fyldt mørbrad med hjertesalat






Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.