Opskrifter

Kalveblanquette

Onsdag, 28. august 2013af Redaktion
Blanquette er en lys stuvning, hvor hverken kød eller grønsager brunes. Den laves med lyst kalvekød, champignon, løg og gulerødder, men andre grønsager, f.eks. ærter og asparges, er også gode.

Ingredienser til kalveblanquette

(4 pers.)

¾ kg benfrit kalvekød af bov, tykkam el. culotte
½ l lys bouillon el. vand
1 løg
2 nelliker
1-2 gulerødder
250 g små, lyse champignon
150 g små løg

Krydderbuket
1 kvist timian
1 bdt. persille
1 laurbærblad

Sauce
20 g smør
3 spsk. mel
3 dl suppe fra kødet
2 æggeblommer
2 dl fløde
Salt og peber
Hakket persille


Tilbehør
Grøn salat
Pillekartofler eller flutes

Fremgangsmåde til kalveblanquette

Skær kødet i 3 cm store tern. Kom dem i en gryde og hæld bouillon ved, så det er dækket. Bring det i kog og skum suppen. Pil løget og stik nellikerne i. Skræl guleroden og bind krydderbuketten sammen. Læg løg, gulerod og krydderbuket i gryden. Kog under låg ved svag varme 1-1½ time, til kødet er mørt.

Rens champignon og pil løgene. Tag kødet op af suppen og hold det varmt i en skål. Skær guleroden i tern. Kog champignon og løg 5 min. i suppen. Si suppen og gem grønsagerne.

Sauce: Smelt smørret i en gryde, drys melet i og rør det sammen. Spæd med suppen lidt ad gangen under piskning. Lad det koge et par min. og tag det fra varmen. Pisk æggeblommer og fløde sammen. Pisk lidt af den varme sauce i og hæld det hele tilbage i gryden. Varm forsigtigt op uden at koge og smag saucen til med salt og peber. Vend kød og grønsager i saucen og pynt med hakket persille.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Helstegt frikandeau og bagt kartoffelurtemos
Kalv i dild med rysteribs


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop