Opskrifter

Kylling tikka masala

Lørdag, 7. september 2013af Redaktion
Tikka betyder bidder og masala kryddermix. Tikka masala-krydderblandingen kan enten købes som tørt krydderi eller på glas.

Ingredienser til kylling tikka masala

(6 pers. - som del af et større måltid)

1 kylling eller dele af kylling,
der svarer til det samme)

Marinade
2-3 spsk. tikka masala krydderblanding (eller ½ glas, ca. 2 dl)
1 dl tyk yoghurt
1 tsk. paprika
2 fed hvidløg
2 cm ingefær
2 løg
2 tomater
2 røde peberfrugter
3 spsk. smør
2 spsk. tikka masala krydderblanding
2 dl piskefløde
Frisk koriander

Tilbehør
Kogt basmatiris

Fremgangsmåde til kylling tikka masala

Del kyllingen i 8 stykker. Hak hvidløget og riv ingefæren. Rør ingredienserne til marinaden sammen og smør det på kyllingestykkerne. Læg dem i ovnfast fad og lad dem trække koldt i 2 timer.

Sæt dem i ovnen ved 170º i 1 time.

Pil og hak løgene, hak tomater og rens og hak peberfrugterne. Smelt smørret og sauter løg, tomater og peberfrugter. Tilsæt tikka masala-blanding og fløde og bring til kogepunktet. Kom kyllingestykkerne i og lad det små simre i 10-15 min. Tjek, at kødet er gennemstegt. Pynt med frisk koriander.

Tip: Tikka betyder bidder og masala kryddermix. Tikka masala krydderblandingen kan enten købes som tørt krydderi eller på glas.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Marineret lam med spinat med ost og raita
Poussin med kartofler og bærsalat


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop