Ingredienser til kyllingeboller i karry:
(4 pers.)
Boller:
400 g hakket kyllingekød
Salt og peber
1 æg
4 spsk. hvedemel
1 dl mælk
1 lille løg
Prøv også: Thaistegte kyllingeboller
Sauce:
1 lille løg
2 spsk. smør
1-2 spsk. karry
3 spsk. hvedemel
1 dl mælk
1 citrongræs
2 cm frisk ingefær
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
Tilbehør:
1 gulerod
1 lille pastinak
Kogte ris
1 lille bdt. løvstikke el. brøndkarse
Se også: Boller i karry med ris
Fremgangsmåde:
Boller:
Rør kødet med salt og peber.
Rør ægget i kødet og derpå mel.
Spæd med mælken, til farsen er blød, men fast nok til at forme boller.
Hak løget fint og vend det i farsen.
Form farsen til små boller.
Kog 1 l vand op i en bredbundet gryde og kog bollerne ca. 10 min.
Tag dem op med en hulske og sigt kogevandet.
Sauce:
Hak løget fint og svits det i smørret i gryden.
Drys med karry og mel og rør rundt i ½ min.
Spæd med mælk ca. 4 dl af kogevandet og kog op under omrøring.
Læg citrongræsset i saucen og kog den ca. 5 min.
Riv ingefær og hvidløg fint, rør i saucen og smag til med salt og peber.
Tilbehør:
Skræl gulerod og pastinak. Skær lange flager med skrællekniven og kom dem i en skål isvand.
Lad dem trække ca. 30 min.
Tag dem op og tør dem grundigt.
Servér boller i karry med kogte ris og drys med de sprøde grøntsager og grofthakket løvstikke eller brøndkarse på toppen.
Prøv også: Gratin i miniformat med skinke og broccoli