Opskrifter

Mælke-­braiseret bovrullesteg

Fredag, 5. oktober 2012af Redaktion
Bovstegen tager tid at tilberede, men smager til gengæld skønt!

(6 pers.)

½ l sødmælk
1 udbenet bovsteg snøret (ca. 2 kg)
3 løg
4 gulerødder
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
3 kviste merian
4 kviste timian
2 usprøjtede citroner, heraf bruges tyndskrællet skal og lidt af saften

Tilbehør
Kartoffelmos

Tænd ovnen på 160° varmluft. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Pil løgene, hak det ene og skær de to andre i både. Pil hvidløgene og skær dem i skiver. Kog mælken op og bland den med alle ingredienserne i en cocotte eller et højt, ildfast fad med låg. Læg et stykke bagepapir mellem låg og bund og sæt fadet i oven 1 time. Skru ned til 130° og braiser videre i 1 time, fjern papiret og giv kødet ½ time mere. Server med kartoffelmos.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Braiseret bovlap med blomkålssalat
Svinebov i stegeso
Enebærgryde




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop