Opskrifter

Parpadelle med okseragout

Fredag, 17. februar 2012af Redaktion
Superlækker pastaret

(4 pers.)
20 min. + 4 timers kogetid

2 spsk. olivenolie
500 g oksekæber (eller oksebov)
Salt og peber
1 løg i tynde skiver
2 fed hakket hvidløg
1 lille, mild chili i skiver
1 gulerod i små tern
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 mørk øl (ca. 3 dl)
2 laurbærblade
300 g parpadellepasta
1 lille bundt hakket, bredbladet persille
Parmesan

Tilbehør
Grøn salat af hjertesalat

Drys salt og peber på kødet og brun det i lidt olie. Tag det op og steg løg og hvidløg glasklare. Kom kødet tilbage og tilsæt chili, gulerod, tomater, laurbær, øl og 2 dl vand. Læg låg på og lad det småsimre i gryden eller i ovnen ved 150° i 4 timer. Flå kødet fra hinanden i små strimler og hold det varmt. Kog pastaen efter instruktionen på pakken og vend pastaen i ragouten, justér evt. konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen. Server med friskhøvlet parmesan, persille og grøn salat.
Tip: Lav en stor portion ragout og frys ned i små bøtter, så har du altid en superlækker kødsovs til pasta og som fyld i madpandekager.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

KØKKENVÆGT MED KALORIEBEREGNER

Praktisk kalorievægt til hjælp for det daglige kostindtag.
Vægten koster 249 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen

Find flere opskrifter her...
Pasta med græskarløgsauce
Pasta med bagte tomater
Kogt oksebryst









Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop