Opskrifter

Ribeye med brøndkarsesalat

Lørdag, 22. marts 2014af Redaktion
En god bøf med lækker forårssalat

Ingredienser til ribeye med brøndkarsesalat

(2 pers.)

2 entrecote eller ribeye steaks
1 spsk. olivenolie
1 tsk. groft havsalt
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
½ mild chili
1 tsk. rosa peberkorn
100 g brøndkarse (1 stort bundt)
1 lille radicchiosalat
1 tsk. balsamico­eddike
½ citron
2 spsk. olivenolie

Tilbehør
Stegte kartoffelbåde og salat

Fremgangsmåde til ribeye med brøndkarsesalat

Gnid groft salt på bøfferne, pensl dem med olie og lad dem trække i 20 min., så de mørner og bliver saftige. Pil løg og hvidløg, flæk chilierne og fjern kernerne. Kom løg, chilier, peberkorn, brøndkarsestilke og halvdelen af bladene fra brøndkarsen, halvdelen af radicchiosalaten, eddike, citronsaft og olie i en blender og hak det til en grov masse. Steg bøfferne på en meget varm grillpande 4 min. på hver side og lad dem hvile i 5 min., så varmen kan fordele sig. Anret kødet på varme tallerkner med brøndkarsemassen over. Bland de resterende brøndkarseblade med strimlet radicchiosalat. Servér med kartofler og brøndkarse-radicchio­salaten til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Krydderurtekoteletter med hvidløgskartoffelmos
Bøf bearnaise


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop