Opskrifter

Stegt fersk skinke med sprød svær

Mandag, 27. april 2009af Redaktion
Flæskesteg med svær behøver ikke være forbeholdt julen - her får du et forslag til en dejlig forårsmenu

(6 pers.)

1,3 kg fersk udbenet skinke, evt. rullet og ridset
1½ dl æblecider
25 g smør
8 laurbærblade
4 stilke salvie
6 dl hønsebouillon
1½ dl hvidvin
Salt og peber


Æblesovs
2 æbler
2 spsk. vand
Saften af ½ citron
1 spsk. sukker


Dagen før ridses stegen og overhældes med kogende vand tre gange med 1 minuts mellemrum. Overhæld så med æblecider og stil stegen i køleskabet til næste dag.
Smør med smørret og gnid godt med salt og laurbær i ridserne. Brun stegen i ovnen ved 220° i ½ time. Skru så ned til 180°, hæld bouillon og vin i bunden og steg videre i 1¼ time.
Drys med salvieblade og steg 15 min. mere. Lad stegen hvile. Si skyen og kog den ind. Kom æblestykker, vand, citron og sukker i skyen og damp æblerne møre under låg. Rør til en moset sovs og server til stegen. Skær sværen af stegen og giv den evt. 5 min. under grillen, så sværen bliver sprød.
Serveres med varm kartoffelsalat med stegte fennikelskiver. Som den søde afslutning: Rabarberdessert.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Andre forslag til gode stege...
Ovnstegt skinke
Svinekam stegt som vildt