Opskrifter

Svinebov i stegeso

Lørdag, 22. januar 2011af Redaktion
Lækker ret, der krydres med hvidløg og chorizopølse

(4 pers.)

600-700 g svinebov med ben
600 g kartofler
1 snackpeber
1 helt hvidløg
3 mellemstore porrer
2 dl æblemost
Salt og peber
75 g chorizopølse skåret i tynde skiver


Skræl kartoflerne og lad dem være hele. Flæk peberfrugten og fjern kernerne. Skær toppen af hvidløget. Rens porrerne og skær dem i grove stykker. Læg et lag kartofler, porrer og pølse i bunden af stegesoen og krydr med salt og peber. Læg kødet ned med salt og peber og så resten af grønsagerne. Hæld æblemost ved. Sæt stegesoen i ovnen ved 200° 3 timer, til kødet er mørt. Skær boven i skiver og spis dem med porrer, kartofler og den kraftige sky.
Boven kan laves 1-2 dage før og varmes i stegesoen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Oksetykkam i gryde med grønt
Vinterragout
Gammeldags oksesteg




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop