Kartoffelgratin med oksekød

Fyldig ret til 4 personer
Af
af Redaktion

(4 pers.)
30 min. + 35 min. i ovnen

750 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
500 g hakket oksekød
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. garam masala (blandingskrydderi)
1 tsk. salt
25 g smør
5 æg
1 tsk. salt
1 knsp. peber

Tilbehør
Hvidløgsdampede grønne bønner

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min. Hak løg og hvidløg og sauter dem i olien. Tilsæt kødet og brun det af. Rør tomatpuré og krydderier i og smag til. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem med smørret og rør æggeblommer og krydderier i. Pisk hviderne stive og vend dem i mosen. Kom halvdelen af mosen i bunden af 4 smurte, ovnfaste portionsskåle og fordel kødet over. Kom resten af mosen over kødet og bag gratinerne ved 200° i 35 min. Server med grønne bønner dampede i lidt smør sammen med et fed presset hvidløg.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Kartoffelgratin med svampe og ost
Hakkebøf med persillerodsragout og svampe
Kartoffelkompot med hvidløgsost og sprød bacon




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.