Kolesterol er et fedtstof, der indgår i kroppens opbygning af celler. Kolesterol er et livsnødvendigt stof, som bl.a. er byggesten for vitaminer og hormoner. Det meste kolesterol dannes i leveren, og kun 20% stammer fra kosten. Forhøjede kolesterolværdier er ikke nogen sygdom, men det indikerer, at man er mere udsat for hjerte- og kredsløbssygdomme.
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo [1]
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
![]() |
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom. Skriv til hende på: lavkarbo@familiejournal.dk [2] |
Følg Tatjana på hendes blog: http://tatjanasmad.blogspot.dk/ [3] |
Spar på det mættede fedt
Flere og flere undersøgelser viser, at Lavkarbo-kost har en gunstig indvirkning på kolesteroltallet - også hos de forsøgsdeltagere, der ikke taber i vægt.
Hvis du har forhøjet kolesteroltal, så spar på det mættede fedt, men spis fedt fra planteolier, avocado, oliven, nødder, kerner og fede fisk samt masser af magert kød.
Læs også: Lavkarbo for diabetikere [4]
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop
[5]
Kom i gang i dag!
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-vafler [7] |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-smoothies [8] |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-laks i osteskjul [9] |
Opskrift på Low Carb/ Lavkarbo-brød [10] |