(5-6 pers.)
1 bornholmerhane på ca. 1.600 g
½ spsk. olie
Salt og peber
300 g rabarberstilke
2 rødløg
2 spsk. honning
1 tsk. stødt ingefær
1 dl rosé- el. hvidvin
1 dl fløde
Del hanen i kvarter eller ottendedele og brun dem i en gryde i olien. Drys med salt og peber og tag stykkerne op af gryden. Skær løgene i tern og svits dem ca. 5 min. i gryden. Tilsæt honning og ingefær og spæd med vinen. Bland det godt og læg hanestykkerne tilbage i gryden. Lad dem simre møre på ca. 1 time, afhængig af, om det er kvarter eller ottendedele-stykker. Tilsæt snittede rabarber efter ¾ time. Tag hanen op. Rør fløde i skyen, varm igennem og smag til med salt og peber. Til hanen kan spises kartofler eller løse ris evt. iblandet lidt snittet forårsløg.
Lav kyllingesalat med rejer og kokosdressing [1] af resterne
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv mere med kylling...
Kylling i asparges [2]
Avocadokylling med ovnkartofler og hvidløg
[3]Krydrede kyllingespid med agurkesalat [4]
Kylling i rabarbervinsauce
De fleste bruger rabarber i desserter, men rabarberne kan også krydre en grydestegt kylling
