Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Madpakkeboller

Madpakkeboller

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 11/16/2009 - 15:10

1 dl fuldkornshvedemel
½ dl havregryn
½ l kogende vand
1 dl surmælksprodukt
25 g gær
½ tsk. salt
6 dl hvedemel
Æggehvide til pensling og havregryn til pynt

Bland fuldkornsmel og havregryn med kogende vand. Kom surmælksprodukt i. Lad blandingen stå, til den er lunken og rør så gæren i, til den er opløst. Tilsæt salt og hvedemel og ælt godt igennem. Sæt dejen til hævning under et viskestykke i 30 min. Slå ned og form 20 boller. Lad efterhæve i 30 min. Pensles med æggehvide og drysses med havregryn. Bages ved 225° i 15 min. Grundet havrens vandbindende evne bliver disse boller seje og saftige og kan holde flere dage uden at blive tørre. Er supergode til madpakken, da de også mætter godt. Kan fryses.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Speltboller med valnødder
[1]Foccaciaboller [2]
Olivenboller [3]

[4]
boller [5]

Mangler du madpakke-alternativer?

bagværk [6]
Søndag d. 30. august 2009 - af Redaktion
Image icon 25371089150f4572b51d8f40003a0aa8.jpg [7]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/madpakkeboller

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/speltboller-med-valnoedder
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/foccaciaboller
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/olivenboller
[4] https://www.familiejournal.dk/tags
[5] https://www.familiejournal.dk/tags/boller
[6] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk
[7] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/25371089150f4572b51d8f40003a0aa8.jpg