(2 pers.)
Det skal du bruge til friturestegt blomkål:
1 lille blomkål
120 g hvedemel
50 g majsstivelse
2 tsk. bagepulver
1 tsk. karry
1 tsk. salt
3-4 dl danskvand
Olie til friturestegning
1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
75 g revet parmesan
250 g cherrytomater
2 kviste timian
Salt og peber
½ tsk. sukker
Sådan laver du friturestegt blomkål
Del blomkålen i buketter.
Pisk en dej af mel, majsstivelse, bagepulver, karry, salt og danskvand.
Varm olien op og dyp blomkålsbuketterne i dejen og frituresteg dem, til de er gyldne.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Rør fintrevet citronskal og -saft med 1 spsk. olivenolie og revet ost.
Skyl og hak tomaterne og bland dem med den anden spsk. olivenolie, timianblade, salt og peber og lidt sukker.
Anret ostecreme med tomatsalat og de friturestegte blomkålsbuketter.