Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf

Kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf

Written by Amelia Holmegaa... On the 11/16/2016 - 08:30
(4 pers.)

Det skal du bruge til kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf:

Fars:
1 dl bulgur
500 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
½ tsk. stødt chili
½ tsk. stødt koriander
Salt og peber
 
Sauce:
1  løg
2 fed hvidløg
2 cm ingefær
¼ tsk. chiliflager
1 stang kanel
1 hel nellike
2 spsk. jordnøddeolie
1 spsk. lys vineddike
1 spsk. sukker el. honning
1 ds. hakkede tomater
Salt og peber
1 bdt. mynte
 
Pilaf:
1 løg
1 spsk. jordnøddeolie
1 kanelstang
6 hele kardemommebælge
½ tsk. stødt 
spidskommen
1 tsk. fennikelfrø
½ tsk. gurkemeje
200 g basmatiris
40 g kokosmel el. kokosflager
 
Prøv også: Asiatiske kødboller  [1]
 

Sådan laver du kødboller i sursød tomatsovs med rispilaf

Udblød bulgur i kogende vand i 8 min.
Dræn og rør den i kødet.
Pil og hak hvidløg og bland hvidløg og krydderier i farsen.
Stil den koldt i 20 min.
Form kødboller på 2 cm i diameter. 
Hak løg, hvidløg, ingefær og chili.
Sautér løg, hvidløg, ingefær, chili, kardemomme, kanel og nellike  i olie i 3 min.
Kom eddike, honning og tomater ved og bring i kog.
Kom bollerne i sovsen, skru helt ned og læg låg på, så de halvt koger, halvt damper i saucen i 10 min.
Smag til med salt og peber og masser af friskhakket mynte.
Pil og hak løget og steg det i olie med kanel, kardemomme, spidskommen, fennikel og gurkemeje og ris i 2 min.
Tilsæt 4½ dl vand og bring i kog.
Dæk med låg og kog i 5 min.
Tilsæt halvdelen af kokossen og kog i yderligere 4 min.
Rør risen igennem med en gaffel, så den bliver luftig, drys med resten af kokosmelet og servér til kødbollerne og den sursøde sovs.
 
Prøv også: Pasta med pesto af spinat  [2]
 
[3]
 
aftensmad [4]
kødboller [5]
nem hverdagsmad [6]

Pilaf er en risret, der oprindelig kommer fra Sydasien og Persien. Pilaf består typisk af ris, grøntsager, løg og en masse krydderier. I denne opskrift serveres risretten sammen med lækre krydrede kødboller og sursød tomatsovs. En rigtig hyggelig efterårsret.

hovedretter [7]
Onsdag, 16. november 2016 - 8:49 - af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina Krüger
Image icon koedboller-sursoedsovs-rispilaf.jpg [8]
Landscape 1
0
artikel abo 05
94

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/koedboller-i-sursoed-tomatsovs-med-rispilaf

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/sund-og-slank/slankemad/asiatiske-koedboller
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/pasta-med-pesto-af-spinat
[3] https://www.familiejournal.dk/om-os/koeb-abonnement-paa-familie-journal-og-faa-bladet-med-posten-allerede-soendag
[4] https://www.familiejournal.dk/tags/aftensmad
[5] https://www.familiejournal.dk/tags/koedboller
[6] https://www.familiejournal.dk/tags/nem-hverdagsmad
[7] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[8] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/article/koedboller-sursoedsovs-rispilaf.jpg