Ingredienser til gammeldags æblekage
(4 pers.)
5 æbler, f.eks. belle de boskoop
3 spsk. vand
1 dl sukker
125 g rasp
1½ dl sukker
80 g smør
2½ dl piskefløde
Ribsgelé til pynt
Fremgangsmåde til gammeldags æblekage
Skræl og del æblerne. Kog dem i en gryde med vand og sukker under låg, pas på, det ikke brænder på, efter ca. 5 min. kan de moses. Bland sukker og rasp og steg det lysebrunt i smør. Læg æbler og rasp lagvis i en skål. Pisk forsigtigt fløden til skum og læg den øverst. Pynt med ribsgelé.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER DESSERT
Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her [1]
Find flere opskrifter her...
Pære Belle Helene [2]
Fløderand med frugt [3]
Tykke pandekager med kanel og æble [4]
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her [5]
Køkkenudstyr - til den bedste pris
[6]Kender du kogebogen? Klik her...
[7]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [8]