(3 pers.)
Det skal du bruge til svenske kødboller med kartoffelmos og flødesovs:
700 g kartofler
500 g hakket oksekød
1 løg
½ dl rasp
1 æg
1 dl bouillon
1-2 spsk. syltede tyttebær
1 tsk. allehånde
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Smør til stegning
Flødesauce:
2 dl bouillon
1 dl fløde
2 tsk. majsstivelse
Salt og peber
25 g smør
½ dl fløde
Salt og peber
200 g syltede tyttebær
1 bdt. persille
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand i 20 min.
Bland kødet med revet løg, rasp, æg, bouillon, tyttebær og krydderier.
Form farsen til små kugler og steg dem gyldne og gennemstegte i smør ved middelhøj varme.
Kog panden af med bouillon, tilsæt fløde rørt med majsstivelse, kog op og smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og mos dem med smør og fløde.
Smag mosen til med salt og peber og servér med syltede tyttebær og hakket persille.
Prøv også: Stuvet spidskål og frikadeller [2]
Find flere skønne klassiske retter i galleriet nedenunder