Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Blåbærtærter

Blåbærtærter

Written by Karoline Olesen On the 08/11/2018 - 08:00

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke

Ingredienser til blåbærtærter:

(2 mellemstore el. 8-10 små)

Tærtedej:
80 g flormelis
225 g hvedemel
100 g koldt smør
2-3 spsk. mælk
Lidt blødt smør til pensling af forme

Prøv også: Blåbærtærter med marcipan [1]

Blåbærcreme: 
3 blade husblas 
225 g blåbær
150 g sukker
2½ dl piskefløde

Pynt: 
Ca. 100 g friske blåbær
Evt. rød skovsyre

Se også: Mandel-rabarberkage med flødeostecreme [2]

Fremgangsmåde:

Tærtedej:
Bland flormelis og mel.
Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen.
Tilsæt mælk og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm og lad den køle af i køleskabet.
Pensl 2 mellemstore tærteforme på ca. 18 cm i diameter, eller 8-10 små (ca. 8 cm i diameter) med smør.
Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse og kom dejen i formene.
Prik bunden med en gaffel og skær dejen pænt til i kanten.
Lad formene sætte sig i køleskabet i 30 min.
Kom stanniol i tærtebundene og fyld op med tørrede bønner eller ris.
Bag tærterne ved 175° i ca. 15 min.
Fjern stanniol og bønner el. ris og bag bundene endnu 5-10 min., eller til de er gennembagte og lysebrune.
Lad dem køle af. 

Prøv også: Små bærtærter med vaniljecreme og karamel [3]

Blåbærcreme:
Læg husblassen i koldt vand i mindst 10 min.
Blend blåbærrene til en fin puré.
Rør sukkeret i puréen.
Varm ca. 1 dl blåbærpuré op i en kasserolle og smelt husblassen i den varme puré.
Rør blåbær-husblassen sammen med resten af blåbærpuréen.
Pisk fløden til meget blød skum og vend den med puréen og hæld straks cremen i tærteformene.
Pynt med et par friske blåbær og stil tærterne i køleskabet, til cremen er stivnet.
Pynt evt. med skovsyre lige inden servering. 

[4]

blåbærkage [5]
tærte [6]
dessert [7]
creme [8]

Disse blåbærtærter kan både laves i små og store udgaver. Bag blot tærtedejen i den ønskede form, fyld tærterne med en lækker blåbærcreme og top med friske blåbær.

dessert og kage [9]
Lørdag, 11. august 2018 - 8:00 - af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger.
Image icon blaabaertaerter.jpg [10]
Landscape 1
0
artikel abo 04
1832 [11]
84

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/blaabaertaerter

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/blaabaertaerter-med-marcipan
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/mandel-rabarberkage-med-floedeostecreme
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/smaa-baertaerter-med-vaniljecreme-og-karamel
[4] https://www.familiejournal.dk/om-os/koeb-abonnement-paa-familie-journal-og-faa-bladet-med-posten-allerede-soendag
[5] https://www.familiejournal.dk/tags/blaabaerkage
[6] https://www.familiejournal.dk/tags/taerte
[7] https://www.familiejournal.dk/tags/dessert
[8] https://www.familiejournal.dk/tags/creme
[9] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage
[10] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/article/blaabaertaerter.jpg
[11] https://www.familiejournal.dk/workflow-groups/1832