(4 pers.)
Grillede grønsager
1 aubergine
2 squash
2 røde peberfrugter
Olie til stegning
½ tsk. spidskommen
Salt og friskkværnet peber
Persillehummus
1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
1½ spsk. tahin (sesampasta)
1 stor håndfuld bredbladet persille
1½ tsk. spidskommen
Ca. 1 dl olivenolie
Saft fra ½ citron
Salt og friskkværnet peber
Til servering
1 bundt forårsløg
150 g feta
25 g pinjekerner
8 fladbrød
Persillehummus: Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom kikærter, tahin, persille og spidskommen i en blender og blend ca. ½ min. Tilsæt olien lidt ad gangen og blend til en smørbar konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Grillede grønsager: Skyl aubergine og squash og skær dem i 1 cm tykke skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i brede strimler. Pensl grønsagerne med olie på begge sider og krydr med spidskommen, salt og peber. Steg grønsagerne på en hed (grill)pande i ca. 1 min. på hver side, så de får tydelige grillstriber. Rens forårsløgene og snit dem fint. Bræk fetaen i mindre stykker. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de bliver let gyldne.
Servering: Læg de varme grønsager på et fad og top med feta, forårsløg og pinjekerner. Server med hummus og lunede fladbrød.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. [1]
Find flere opskrifter her...
Krydret ostespyd med melon og solsikkekerner [2]
Kartoffelgratin med spinat [3]
Figensalat med melonspyd og minitærter med gedeost [4]
Trænger du til at smide et par kilo efter jul? Klik her og bliv medlem af Familie Journals Slankeklub
[5]
Kender du kogebogen? Klik her...
[6]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [7]