Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Laksesalat med sprøde blade

Laksesalat med sprøde blade

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 08/29/2008 - 11:23

(6 pers.)

100 g friséesalat
100 g feldsalat eller vild brøndkarse
400-500 g laksefilet
Lidt olie,
salt og peber
12 papirtynde skiver italiensk bacon (pancetta) eller parmaskinke
1 bdt. purløg


Dressing:
1½ spsk. mild hvidvinseddike
2 spsk. valnøddeolie
2 spsk. olivenolie
Salt og peber


Pisk dressing sammen. Skyl og afdryp salaterne og pluk dem i mindre stykker. Hvis dette gøres i meget god tid, skal salaterne i lufttætte bokse eller poser og i køleskabet. Laksen pensles med olie, salt og peber, stilles under en forvarmet grill og steges i 8 min., til den er netop gennemstegt. Bacon el. skinke grilles 2-3 min., til det ser sprødt ud. Kan også gøres i god tid og serveres koldt eller lunt, hvis du har tiden til det. Bryd fisken i flager, bland salater med dressing og læg på tallerkner og fordel fisken og skinken over. Drys med hakket purløg og server med brød og et glas rosévin fra Rousillon.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

[1]
opskrifter med laks [2]

(6 pers.)100 g friséesalat100 g feldsalat eller vild brøndkarse400-500 g laksefiletLidt olie,salt og peber12 papirtynde skiver italiensk bacon

hovedretter [3]
Fredag d. 29. august 2008 - af Redaktion
Image icon f1deb53b11f849b18821650ce6300ba9.jpg [4]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/laksesalat-med-sproede-blade

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/tags
[2] https://www.familiejournal.dk/tags/opskrifter-med-laks
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[4] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/f1deb53b11f849b18821650ce6300ba9.jpg