Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Grillbagt brød og pølser

Grillbagt brød og pølser

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 07/04/2011 - 13:21


Grillbagt brød
20 g gær
3½ dl håndvarmt vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
100 g grahamsspelt
250-300 g sigtet spelt



TIP

  • Med en bagesten eller to hårdtbrændte klinker fra et byggemarked bliver brødet som om, det var bagt i stenovn.
  • Men det fungerer også fint at lægge det direkte på risten ved indirekte varme. Så skal der bare lidt mere mel i dejen.
  • Brødets overflade kan krydres med salt og rosmarin eller oregano.

Smuldr gæren i vandet. Tilsæt resten af tingene og ælt dejen godt og længe med håndmikser, til den er blød. Lad dejen hæve tildækket i en meldrysset skål 2-5 timer på bordet eller 8-10 timer i køleskab.

Varm grillen op og læg bagesten eller klinker på risten i midten. Varm stenen op i 5 min. Hæld dejen ud på stenen og form den lidt med melede hænder. Læg låg på grillen og bag brødet 25-30 min. Er det meget lyst, kan man lige give det lidt på risten over direkte varme.




Ostepølser i kålblade
(4 pers.)

4 tykke, krydrede pølser
2 tsk. sennep
4 ostestave af mellem­lagret ost
8 spidskålsblade

Skær en lang, dyb revne i pølserne og smør dem indvendig med sennep. Læg osten i og luk pølserne. Pak dem ind i kålblade og grill dem ved mellemvarme 6-8 min.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Super redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen [1]

Mere til grillen...
Pølsespid med hytteostsalat og kartoffelspid [2]
Torsk i folie på grill
[3]Grillede revelsben med spidkartofler
[4]





Kender du kogebogen? Klik her...
[5]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [6]

[7]

Lav grillbagt brød og ostepølser i kålblade

forretter og tilbehør [8]
Mandag d. 4. juli 2011 - af Redaktion
Image icon 7c125d75f07f4cec952df98b6172719f.jpg [9]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/forretter-og-tilbehoer/grillbagt-broed-og-poelser

Links
[1] http://shop.familiejournal.dk/ProductInfo/5710781018389/?profile=FamilieJournalen&group=koekken
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/forretter-og-tilbehoer/poelsespid-med-hytteostsalat-og-kartoffelspid
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/torsk-i-folie-paa-grill
[4] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/grillede-revelsben-med-spidkartofler
[5] https://www.familiejournal.dk/Kogebog/Hovedret.aspx
[6] http://shop.familiejournal.dk/default.aspx?load=main&data=productlistpaging&key=koekken&profile=FamilieJournalen&group=bolig&curpage=1
[7] https://www.familiejournal.dk/tags
[8] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/forretter-og-tilbehoer
[9] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/7c125d75f07f4cec952df98b6172719f.jpg