Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Kransekagetærte med jordbær

Kransekagetærte med jordbær

Written by Marie Minor Andersen On the 12/28/2019 - 15:00

Ingredienser til kransekagetærte med jordbær:

(8 pers)

Mørdejsbund:

  • 225 g hvedemel
  • 85 g flormelis
  • 115 g stuetempereret smør
  • 1 æg

 

Kransekagemasse:

  • 80 g sukker
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 300 g bagemarcipan

 

Prøv også: Kransekagehjerter [1]

Jordbærfyld:

  • 250 g frosne jordbær
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g jordbærsyltetøj
  • 1 spsk. majsstivelse

 

Servering:

  • 85 g mørk chokolade
  • Frisk mynte (kan udelades)
  • Rød skovsyre (kan udelades)

Prøv også: Kransekage-stjerne [2]

Fremgangsmåde:

Bland mel, flormelis og smør til en smuldredej. Pisk ægget let, og ælt det hurtigt sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet mørdej. Pak dejen ind i film, og stil den køligt i en halv time. Bland sukker og æggehvider. Lad det stå i ca. 15 minutter, til sukkeret begynder at opløses. Rør sukkerblandingen i marcipanen lidt ad gangen. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose, og læg den køligt i mindst en halv time. Vend de frosne jordbær med sukker, og opvarm dem sammen med jordbærsyltetøj i en lille gryde. Læg låg på, og lad blandingen simre i ca. 10 minutter. Tag 2 spsk. saft op, og ryst det sammen med meljævning. Bland væsken tilbage i saucen. Lun jordbærfyldet under omrøring, til konsistensen tykner.

Prøv også: Kransekage som konfekt [3]

Rul mørdejen ud på et bord drysset med lidt mel eller flormelis. Tryk den i en smurt springform, Ø ca. 24 cm. Prik bunden med en gaffel, og forbag dejen i 10 minutter ved 200°. Sprøjt kransekagemasse i en rand langs tærtens kant. Bag videre i 5 minutter. Smelt chokoladen over vandbad, og smør den ud over den forbagte bund. Hæld forsigtigt jordbærfyldet i midten af kagen, og bag den færdig i 10-12 minutter, til kransekagen er gylden. Spis kagen, som den er, eller pynt med f.eks. mynteblade og skovsyre.

Prøv også: Mosters kransekage [4]

[5]

kransekage [6]
dessert [7]
nytår [8]
nytårsdesserter [9]
opskrifter [10]

Står du for kransekage i år? Så skal du prøve et alternativ til den traditionelle kransekage. Prøv kransekagetærte med jordbær, der er frisk og smager skønt. Få opskriften her.

dessert og kage [11]
Lørdag, 28. december 2019 - 15:00 - Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina Krüger
Image icon hjemmebagt_52_jorbaertaerte.jpg [12]
Landscape 1
0
artikel abo 01
1952 [13]
0

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/kransekagetaerte-med-jordbaer

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/kransekagehjerter
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/kransekage-stjerne
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/kransekage-som-konfekt
[4] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/mosters-kransekage
[5] https://www.familiejournal.dk/om-os/koeb-abonnement-paa-familie-journal-og-faa-bladet-med-posten-allerede-soendag
[6] https://www.familiejournal.dk/tags/kransekage-0
[7] https://www.familiejournal.dk/tags/dessert
[8] https://www.familiejournal.dk/tags/nytaar
[9] https://www.familiejournal.dk/tags/nytaarsdesserter
[10] https://www.familiejournal.dk/tags/opskrifter
[11] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage
[12] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/article/hjemmebagt_52_jorbaertaerte.jpg
[13] https://www.familiejournal.dk/workflow-groups/1952