Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Hjemmebag til påsken

Hjemmebag til påsken

Written by Marie Minor Andersen On the 04/05/2020 - 10:00

Hjemmebag til påsken

Hjemmelavet lakridsmarcipan

1 / 4

Fuglereder med nougat og marcipan

2 / 4

Hjemmelavet nougat

3 / 4

Relaterede artikler

 3 sunde og søde kager [1]

Hjemmebag: 3 sunde og søde kager [1]

[2]

3 smagfulde desserter med nougat [2]

 Fransk juletræstamme [3]

Bûche de Noël: Fransk juletræstamme [3]

 3 slags småkager [4]

Julebag: 3 slags småkager [4]

Nyeste artikler

  • Puks brevkasse: Ord, der har gjort mig stærkere [5]
  • Cecilie var et “usynligt” barn [6]
  • Stegt kylling med avocadosalat [7]
  • Nu har jeg afleveret nøglerne til zoo [8]

Hjemmelavet lakridsmarcipan

(12 personer)

  • 300 g mandler
  • 2 spsk. flormelis
  • 3 spsk. vand
  • 3 spsk. lakridssirup
  • 4 spsk. glukosesirup
  • 1 spsk. lakridspulver

Prøv også: Hjemmelavet marcipan [9]

Fremgangsmåde:

Smut og tør mandlerne i et rent viskestykke. Rist mandlerne i ovnen ved 150° varmluft i 12 minutter. Vend rundt et par gange. Hak mandlerne i en foodprocessor, blender eller minihakker til fint mel. Bland flormelis i, og tilsæt vand og de to slags sirup lidt efter lidt. Lad det køre i maskinen, til massen er sammenhængende og ensartet. Kør ikke for længe, ellers kan marcipanen skille. Smag blandingen til, især med lakridssirup, som godt kan variere meget i styrke. Ælt marcipanen med hænderne på et bord drysset med lidt flormelis. Tril den til pølser, og pak dem ind i plastfilm. Opbevar marcipanen køligt, og drys lidt lakridspulver over ved servering.

Se også: Kage med marcipan [10]

Fuglereder med nougat og marcipan

(8 stk.)

Marcipanbund:

  • 200 g marcipan
  • 100 g mørk chokolade

Nougatmousse:

  • 1 dl piskefløde
  • 85 g blød nougat
  • 70 g mælkechokolade
  • 30 g mørk chokolade
  • 1 nip salt
  • 35 g blødt smør

Servering:

  • Chokoladepåskeæg

Se også: Dessert til påske [11]

Fremgangsmåde:

Marcipanbund: Tril marcipan til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Skær til 8 medaljer. Smelt chokoladen over vandbad, og overtræk alle sider af marcipanmedaljerne. Lad chokoladen størkne.

Nougatmousse: Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak nougat og begge slags chokolade i mindre stykker. Hæld fløden over, imens du forsigtigt rører i blandingen. Måske er du nødt til kort at lune den over vandbad for at gøre cremen helt jævn. Rør salt og smør i, når der ikke er flere klumper. Fyld massen i en sprøjtepose med tylle. Sprøjt nougatmoussen i cirkler oven på marcipanbundene. Lad det sætte sig lidt, og pynt så med påskeæg i midten.

Prøv også: Påske-flødebolleæg [12]

Hjemmelavet nougat

(12 personer)

  • 200 g hasselnøddekerner
  • 75 g flormelis
  • 25 g brun farin
  • 200 g mælkechokolade
  • 150 g mørk chokolade

Se også: Påskekage: Påskekylling i lag [13]

Fremgangsmåde:

Rist nødderne i ovnen ved 150° varmluft i 8 minutter. Gnub skallerne af i et rent viskestykke. Kør 2/3 af nødderne til en ensartet creme i en food-processor eller blender. Rør flor-melis og brun farin i. Smelt de 2 slags chokolade over vandbad, og hak resten af hasselnødderne fint. Rør alle ingredienserne godt sammen, og hæld nougatmassen i en form, der er foret med husholdningsfilm. Lad din hjemmelavede nougat stivne ved stuetemperatur, og sæt den derefter på køl.

Opskriften giver en knasende nougat med grov struktur. Blend i stedet alle nødderne fint, hvis du vil have en glat konsistens.

Prøv også: Påske-chokoladekage [14]

[15]

dessert [16]
påske [17]
påskekage [18]
kageopskrifter [19]

Lige om lidt er det påske, og det skal fejres med lidt lækkert til den søde tand. Bag lækker hjemmebag til påsken, som kan nydes til eftermiddagskaffen eller efter aftensmaden. Her får du tre opskrifter på hjemmebag til påsken.

bagværk [20]
Søndag, 5. april 2020 - 10:00 - Af Line Holt Nielsen. Foto: Carina Krüger
Image icon hjemmebag_til_paasken.png [21]
Landscape 1
1
artikel abo 01
2014 [22]
0

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/hjemmebag-til-paasken

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/hjemmebag-3-sunde-og-soede-kager
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/3-smagfulde-desserter-med-nougat
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/buche-de-noel-fransk-juletraestamme
[4] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/julebag-3-slags-smaakager
[5] https://www.familiejournal.dk/livshistorier/mennesker-imellem/puks-brevkasse-ord-der-har-gjort-mig-staerkere
[6] https://www.familiejournal.dk/livshistorier/cecilie-var-et-usynligt-barn
[7] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/stegt-kylling-med-avocadosalat
[8] https://www.familiejournal.dk/livshistorier/nu-har-jeg-afleveret-noeglerne-til-zoo
[9] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/hjemmelavet-marcipan
[10] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/kage-med-marcipan
[11] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/dessert-til-paaske-marengsreder-med-citrussalat
[12] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/paaske-floedebolleaeg
[13] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/paaskekage-paaskekylling-i-lag
[14] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/paaske-chokoladekage
[15] https://www.familiejournal.dk/om-os/koeb-abonnement-paa-familie-journal-og-faa-bladet-med-posten-allerede-soendag
[16] https://www.familiejournal.dk/tags/dessert
[17] https://www.familiejournal.dk/tags/paaske
[18] https://www.familiejournal.dk/tags/paaskekage
[19] https://www.familiejournal.dk/tags/kageopskrifter
[20] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk
[21] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/article/hjemmebag_til_paasken.png
[22] https://www.familiejournal.dk/workflow-groups/2014