Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Lun salat med oksekød og kartofler

Lun salat med oksekød og kartofler

Written by Naja Bergstrøm ... On the 04/09/2021 - 07:00

Opskrift på lun salat med oksekød og kartofler

(2 personer)

  • 300 g små kartofler med tynd skræl
  • Olivenolie og smør
  • Salt og peber
  • 1 bakke rucola
  • 15 g persille
  • 5 g løvstikke
  • 40 g parmesanost
  • 1 spsk. solsikkekerner
  • Citronsaft
  • 2 oksebøffer af filet eller tyksteg

Prøv også: Ovnbagt laks og sprød kålsalat [1]

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie på en plade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter i ovnen. Krydr med salt mod slutningen.

Skyl og slyng rucolaen. Blend persille, løvstikke, 20 g parmesanost og solsikkekerner groft. Tilsæt ca. ¾ dl olie i en tynd stråle, mens du blender massen til en glat pesto. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Prøv også: Stegt kylling med avocadosalat [2]

Dup bøfferne tørre, og brun dem i olie og smør på en pande, ca. 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Dæmp varmen, og steg yderlig­ere 2-3 minutter på hver side. Lad dem hvile 1-2 minutter.

Bred ca. halvdelen af pestoen ud på et fad. Skær kødet i tynde skiver på tværs af kødfibrene, og anret det med rucola og kartofler. Pynt med parmesanost.

Prøv også: Fiskefilet med kryddersmør og kartofler [3]

aftensmad [4]
salater [5]
kartofler [6]
bøffer [7]
nem aftensmad [8]
nem hverdagsmad [9]

Har du brug for ny inspiration til aftensmaden? Så prøv denne opskrift på en lun salat, der mætter godt og er let at lave. Velbekomme.

hovedretter [10]
Fredag, 9. april 2021 - 7:00 - Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard
Image icon soen_godtognemt_uge14_03.jpg [11]
Landscape 1
0
2114 [12]
0

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/lun-salat-med-oksekoed-og-kartofler

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/ovnbagt-laks-og-kaalsalat
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/stegt-kylling-med-avocadosalat
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/fiskefilet-med-kryddersmoer-og-kartofler
[4] https://www.familiejournal.dk/tags/aftensmad
[5] https://www.familiejournal.dk/tags/salater
[6] https://www.familiejournal.dk/tags/kartofler
[7] https://www.familiejournal.dk/tags/boeffer
[8] https://www.familiejournal.dk/tags/nem-aftensmad
[9] https://www.familiejournal.dk/tags/nem-hverdagsmad
[10] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[11] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/article/soen_godtognemt_uge14_03.jpg
[12] https://www.familiejournal.dk/workflow-groups/2114