Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Citron-pannacotta med florentinere

Citron-pannacotta med florentinere

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 08/08/2012 - 12:40

(6 pers.)

4 dl sødmælk
4 dl piskefløde
Reven skal af 1 citron
3 dråber citronolie
100 g sukker
6 blade husblas

Kager:
50 g hakkede mandler
50 g smør
50 g sukker
1 spsk. fløde
1 spsk. hvedemel

1 spsk. vand

Smør 6 små ramekiner med lidt neutral olie. Hæld mælk og fløde i en gryde, tilsæt sukker og bring til kogepunktet. Tag af varmen. Udblød husblas i koldt vand og smelt det direkte i den varme væske. Rør med citronskal og olie, når det er afkølet let. Kom det i de smurte forme og afkøl natten over, til det er stivnet helt. Vend ud og server med florentinere og et glas dessertvin.
Bland alt til kagerne sammen og smelt det i en gryde, til sukkeret gør det klistret. Kom 4 skefulde med meget god afstand på en bagepapirbeklædt plade og bag ved 220° i 6-7 min. Når de er lysebrune, tages de ud og afkøles. Kan opbevares i dåse nogle dage.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Orange mandelkage [1]
Crème brûlée med chokolade [2]


[3]

(6 pers.)4 dl sødmælk4 dl piskeflødeReven skal af 1 citron3 dråber citronolie100 g sukker6 blade husblasKager:50 g hakkede mandler50 g smør50 g

dessert og kage [4]
Torsdag d. 15. januar 2009 - af Redaktion
Image icon 02f7a5722fb7444493fd4e9623478601.jpg [5]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/citron-pannacotta-med-florentinere

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/orange-mandelkage
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/creme-brulee-med-chokolade
[3] https://www.familiejournal.dk/tags
[4] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage
[5] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/02f7a5722fb7444493fd4e9623478601.jpg