Ingredienser til pandekager med citruskompot
(6 pers.)
100 g hvedemel
100 g groft hvedemel
3 mellemstore æg
4 dl sødmælk
2 dl kærnemælk
1 nip salt
1 spsk. sukker
Smør til stegning
Kompot
4 blodappelsiner
2 rosa grapefrugter
2 spsk. sukker
½ bdt. mynteblade
Tilbehør
Flydende honning, cremefraiche og lidt rosmarin
Fremgangsmåde til pandekager med citruskompot
Citruskompotten. Skræl citrusfrugterne og fjern de hvide hinder. Skær kødet i filéter. Kom frugt, saft og sukker i en gryde og kog i 2 min. Sluk og si. Kog lagen ind, til den er sirupsagtig, hæld den over frugten og drys med mynte.
Rør meltyperne sammen, rør de øvrige ingredienser i og rør, til dejen er glat og jævn.
Steg tynde pandekager i smør. Rør cremefraiche med lidt af honningen, kom lidt fyld på hver pandekage og fold dem sammen og dryp med lidt honning og pynt med rosmarin.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Banan-pandekager med kokos [1]
Citronfromage med lakridsis [2]
Kender du kogebogen? Klik her... [3]
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [4]