Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Aspargessuppe med urter og æggeblomme

Aspargessuppe med urter og æggeblomme

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 05/21/2012 - 15:05

(4 pers.)

1 lille, hakket løg
½ l hønsekødssuppe
1 dl tør hvidvin
1 bundt hvide asparges - ca. 500 g
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt dild
2 dl piskefløde
4 æggeblommer
Salt og peber

Tilbehør
Groft brød

OM ASPARGES

Asparges er en underlig en, for den er både meget mild og samtidig meget syreholdig.
De hvide asparges dyrkes i opsatte bede under jorden, mens de grønne dyrkes over jorden. De grønne asparges har en lidt kraftigere smag end de hvide - de har et større næringsindhold - og er nemmere at tilberede.

Kom løg og suppe i en gryde og bring i kog. Skræl asparges og kom skrællerne i suppen. Lad det koge i 10 min. under låg. Si suppen. Kom suppen tilbage i gryden. Kog de skrællede asparges i suppen i 6 min. Tag dem op og skær den nedre del i mindre stykker. Hak krydderurterne. Kom vin, krydderurter og fløde i suppen og pisk. Smag til med salt og peber. Bring til kogepunkt og læg de små stykker asparges i suppen. Anret med de pæne, lange hovedstykker og læg lige før serveringen en nyudslået æggeblomme i hver tallerken. Spises med brød til.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

PRAKTISK PENSEL

Praktisk pensel i silikone til bagning og mad. Perfekt til brede overflader og supernem at rengøre! Penslen koster 39 kr. og kan købes i Familie Journal Shoppen [1]

Find flere opskrifter her...
Skaldyr med rå og kogte asparges [2]
Pasta med flødeasparges [3]
Hane med porrer og asparges
[4]







Køkkenudstyr - til den bedste pris
[5]Kender du kogebogen? Klik her...
[6]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [7]

[8]
suppe [9]

Brug de nye asparges til en dejlig forårssuppe

forretter og tilbehør [10]
Onsdag d. 30. maj 2012 - af Redaktion
Image icon 22-aspargessuppe-med-urter-og-aeggeblomme-362.jpg [11]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/forretter-og-tilbehoer/aspargessuppe-med-urter-og-aeggeblomme

Links
[1] http://shop.familiejournal.dk/ProductInfo/8420460001065/?profile=FamilieJournalen&group=koekken
[2] https://www.familiejournal.dk/Mad/Smat og godt/2012/05/22 Skaldyr med raa og kogte asparges.aspx
[3] https://www.familiejournal.dk/Mad/Smat og godt/2012/05/20 Pasta med floedeasparges.aspx
[4] https://www.familiejournal.dk/Mad/Smat-og-godt/2012/04/14-Hane-med-porrer-og-asparges.aspx
[5] http://www.priser.dk/Search/Products.aspx?sp=all&nf=%2bspecifictaxonomy%3a%5e%22Hvidevarer%7c81%2fK%c3%b8kkenudstyr%7c893%2fK%c3%b8kkenredskaber+%26+Service%7c981%22%24&cpath=5-81-893-981&count=100&utm_source=familiejournal&utm_medium=textlink&utm_campaign=aller
[6] https://www.familiejournal.dk/Kogebog/Hovedret.aspx
[7] http://shop.familiejournal.dk/default.aspx?load=main&data=productlistpaging&key=koekken&profile=FamilieJournalen&group=bolig&curpage=1
[8] https://www.familiejournal.dk/tags
[9] https://www.familiejournal.dk/tags/suppe
[10] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/forretter-og-tilbehoer
[11] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/05/22-aspargessuppe-med-urter-og-aeggeblomme-362.jpg