(4 pers)
1 hel kylling
1 bundt kruspersille
Salt og peber
30 g smør
1 dl vand
1 dl gammeldags sødmælk
1 dl piskefløde
1 agurk
1 dl hvidvinseddike
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
Tilbehør
Kogte kartofler
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her [1]
Stop et skyllet bundt persille ind i kyllingen evt. sammen med et overskåret løg, drys med salt og peber. Brun kyllingen i en gryde, kom vand ved og læg låg på, steg ved svag varme i en god time, til et prik i låret kun lader klar kødsaft komme ud. Tilbered agurkesalaten, mens kyllingen steger. Marinér tynde skiver agurk i lidt salt, hæld eddike over og smag til med sukker. Tag kyllingen op, hold den varm under stanniol. Kom mælk og fløde i stegegryden og kog i 2-3 min., sovsen skal skille let. Partér kyllingen og server med agurkesalat, sovs og kartofler.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Kyllingesalat med sesamdressing [2]
Kyllingegryde [3]
Oksesteg med rødvinssovs [4]
Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her [5]
Køkkenudstyr - til den bedste pris
[6]Kender du kogebogen? Klik her... [7]
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [8]