Ingredienser til italiensk brød med kerner
(1 stk. italiensk brød )
6 dl kogende vand
1 dl knækkede hvedekerner
15 g gær
250 g durummel
1½ tsk. salt
1 tsk. sukker
400 g hvedemel
Sådan laver du italiensk brød
Hæld vandet over kernerne og lad dem trække i 15 min. Smuldr gæren i vandet med kernerne og rør durummel, salt og sukker i. Tilsæt hvedemelet og rør, til dejen er ensartet. Dæk skålen til og stil dejen i køleskabet i 8-12 timer, f.eks. natten over. Hæld dejen ud på en plade med bagepapir, form den til et brød og drys med lidt durummel. Stil brødet i ovnen ved 250° og bag det i 8 min. Sænk temperaturen til 180° og lad det bage videre i 30 min.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her [1]
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Ruggrynsboller [2]
Norsk fiskesuppe [3]
Masser af godt brød
Find opskrifter på groft brød, lyst brød og skønne boller - her er lidt for enhver smag...
Masser af godt brød




Ciabattabrød
Skønt hjemmbagt brød, der kan stå til hævning natten over
Find opkriften her... [5]






Stort, krydret landbrød
Et dejligt, krydret madbrød, som kan bruges på en buffet
Find opskriften her... [8]






Valnøddebrød med porter
Et dejligt, ganske let sødligt brød med valnøddesmag, som passer både som madbrød og til ost og pølse
Find opskriften her... [11]


Alt i en-boller
Lige til at snuppe med i farten på de travle dage
Find opskriften her... [12]


















Speltboller med yoghurt
Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine
Find opskriften her... [21]


Foccacia med hvidløg og rosmarin
Lækkert og smagfuldt italiensk madbrød, der er et godt alternativ til de traditionelle flutes
Find opskriften her... [22]


Æbleboller med tranebær
Bollerne holder sig lækre saftige i flere dage pga. de revne æbler
Find opskriften her... [23]






Boller fra fryseren
Bollerne formes og hæver, inden de fryses ned. Så skal de bare en tur i ovnen, mens morgenkaffen laves
Find opskriften her... [26]


Godmorgenbrød
Et superlækkert brød der holder sig frisk i flere dage viklet i et rent viskestykke
Find opskriften her... [27]

