Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Video: Lav mad med Helle Brønnum Carlsen

Video: Lav mad med Helle Brønnum Carlsen

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 02/05/2015 - 14:21

Er du også vild med klassiske retter? Familie Journals faste madskribent, Helle Brønnum Carlsen, har været i køkkenet og tryllet nogle skønne, klassiske retter frem. Det er der kommet fem madvideoer ud af. Se med her...

Mørbradgryde

I denne video viser Helle Brønnum Carlsen, hvordan du laver en lækker mørbradgryde.

Opskrift på mørbradgryde

(2-3 pers.)

1 svinemørbrad (ca. 400 g)
10 g smør
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sød paprika
1 tsk. røget, kraftig paprika
Salt og peber
250 g champignoner
1 rød peberfrugt
1 tsk. dijonsennep
1 dl piskefløde
100 g små pølser
50 g bacon i tern

Tilbehør
Grøn salat og flutes

Fremgangsmåde til mørbradgryde

Skær mørbraden i små bøffer, bank dem let flade og brun dem i en blanding af olie og smør i en tykbundet gryde ved høj varme ca. 2 min. på hver side.

Kom paprika, salt og peber ved. Tag bøfferne op. Rens og snit peberfrugt og champignoner og kom dem i samme gryde. Tilsæt bacon og pølser og lad det hele stege i 5-10 min. Til sidst vendes kød og fløde i gryden. Der kan evt. tilsættes væde, hvis retten er blevet for tør. Lad retten småsimre i 5 min. og servér med grøn salat og flutes.
 

SE OGSÅ:15 opskrifter på retter med svinemørbrad [1]
 

 

Boller i karry

Helle laver en dejlig familieklassiker: boller i karry.

Opskrift på boller i karry

(4 pers.)

800 g hakket, magert kalvekød
1 tsk. stødt allehånde
Salt og peber
2 æggehvider
250 g ris
20 g smør
2 løg
1 spsk. kraftig karry
20 g hvedemel
2 dl kogevand
1 dl piskefløde
Salt og peber
Evt. persille

Fremgangsmåde til boller i karry

Rør kødet med krydderier og saml farsen med æggehvider. Bring 1 liter vand i kog og form boller i størrelse med en spiseske og kog dem i ca. 5 min., til de er gennemkogte. Kog risen efter anvisningen på pakken.

Skær løg i tern og steg dem forsigtigt i smørret i en gryde. Tilsæt karryen og lad den stege med, så det opsuger lidt fedtstof. Drys med mel og spæd med ca. 2 dl af kogevandet fra kødet. Smag til med salt og peber og rund af med lidt fløde. Servér med kogte ris pyntet med hakket persille.

SE OGSÅ: Er du til mormormad? Her får du 35 klassiskere at vælge i mellem. [2]
 

 

Porretærte

I denne video laver Helle en skøn porretærte.

Opskrift på porretærte

(2-3 pers.)

Dej
120 g hvedemel
60-100 g groft mel
40 g smør
Salt
Vand

Fyld
3 porrer
Ca. 50 g bacon

Top
3 æg
1 dl tykmælk eller lign.
Salt og peber
40 g revet ost

Tilbehør
Grøn salat

Fremgangsmåde til porretærte

Kom mel, groft mel og smør i en køkkenmaskine og saml dejen med vandet eller saml den med hænderne. Rul dejen ud, beklæd en smurt tærteform og forbag den med baconternene i bunden, så de bliver stegt, mens bunden forbages. Forbag bunden i 10 min. ved 200º. Rens, snit og kog porrerne i letsaltet vand 1 min. Kom porrerne i tærtebunden.

Pisk æg, tykmælk, salt og peber sammen, hæld det over porrerne og drys med revet ost til sidst. Bag tærten ved 200º i 25-30 min. Servér tærten lun med salat.
 

 

SE OGSÅ: De lækreste tærter til hverdag og fest [3]
 

 

Sprøde flæskesvær med guacamoledip

Her viser Helle dig, hvordan du laver en lækker snack, som sagtens kan serveres for dine gæster.

Opskrift på flæskesvær

200 g svær af svinekam eller skank
50 g groft salt

Guacamole
1 avocado
1 hvidløg
Saften af ½ citron
Salt og peber
Evt. chili

Fremgangsmåde til flæskesvær

Snit den afpudsede svær i ensartede strimler i ca. 1 cm's tykkelse. Læg dem i en bradepande og vend dem med salt. Det er vigtigt, at alle stykkerne ligger adskilt. Steg dem i ovnen ved 160º i 20 min. Hæld fedtet fra og steg igen 20 min. Hæld fedtet fra. Steg en sidste gang i 20 min. Mens sværene er i ovnen, kan du evt. røre en guacamole. Pil og udsten avocadoen. Blend avocado med fintrevet hvidløg, citronsaft, salt og peber og servér den til de lune svær.
 

SE OGSÅ: Hjemmelavede flæskesvær med chili [4]
 

 

Risengrød og risalamande

Selvom det ikke er december, kan vi sagten nyde den skønne dessert.

 

Opskrift på risengrød

(4 pers.)

2 dl vand
1½ -2 dl grødris
1 l sødmælk
¼ tsk. salt

Tilbehør
Stødt kanel
Sukker
Smør

Fremgangsmåde til risengrød

Kom vand og ris i en stor kasserolle og bring det i kog, så brænder det ikke så let på.

Tilsæt mælken og bring det i kog. Skru ned til lidt under middelvarme og rør i gryden, mens grøden småkoger. Lad den småkoge i ca. 45 min., husk at røre i gryden af og til. Servér grøden varm med kanel, sukker og smør.
 

Opskrift på risalamande

½ l piskefløde
1 vaniljestang
ca. 40 g sukker
100 g smuttede mandler
 

Fremgangsmåde til risalamande

Pisk fløden til skum og rør den op med vaniljekorn udrørt i lidt sukker. Fold flødeskummet i den kolde risengrød sammen med grofthakkede mandler og én hel mandel. Servér med kirsebærsovs.
 

SE OGSÅ: 17 lækre lagkager [5]
[6]
Se flere skønne klassisker i galleriet herunder

video [7]

I Familie Journals nye madvideoer viser vores faste madskribent, Helle Brønnum Carlsen, hvordan du laver skønne klassikere i køkkenet

hovedretter [8]
Torsdag d. 5. februar 2015 - af Helle Brønnum Carlsen, video: Aller Visuals
Image icon 06-madvideoer-lp.jpg [9]
Landscape 1
1
0

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/video-lav-mad-med-helle-broennum-carlsen

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/Mad/Mad-ABC/2013/01/03-15-x-moerbrad.aspx
[2] https://www.familiejournal.dk/Mad/Mad-ABC/2010-37-Ti-mormormad.aspx
[3] https://www.familiejournal.dk/Mad/Mad-ABC/2011/09/36-Taerter.aspx
[4] https://www.familiejournal.dk/Jul/Julemad/2012/12/49-Hjemmelavede-flaeskesvaer-med-chili.aspx
[5] https://www.familiejournal.dk/Mad/Mad-ABC/2010-34-Ti-lagkager.aspx
[6] https://www.familiejournal.dk/Nyhedsbrev.aspx
[7] https://www.familiejournal.dk/tags/video
[8] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[9] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2015/februar/06/mad/06-madvideoer-lp.jpg