(2 pers.)
Tærtebund
100 g fuldkornshvedemel
100 g hvedemel
1 tsk. salt
100 g koldt smør
2-3 spsk. koldt vand
En tærteform (rund eller aflang)
Smør til formen
Porrefyld
3-4 porrer
2 fed hvidløg
6 kviste timian
Olie til stegning
Salt
250 g ricotta (italiensk friskost)
1 æg
½ dl mælk
½ dl friskrevet parmesan
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
100 g blandede salatblade
Æblecidereddike
Olivenolie
TIP
Hvis du vil spare tid, kan du bruge en færdig tærtedej fra supermarkedets køledisk
Tærtebund: Bland de 2 slags mel og salt. Skær smørret i tern og smuldr det fint i melet (evt. i en foodprocessor).
Saml hurtigt dejen med lidt koldt vand til en sammenhængende klump. Pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i ca. 15 min., mens du klargør fyldet.
Porrefyld: Skær porrerne i tynde skiver, skyl dem grundigt og lad dem dryppe af i en si. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver. Opvarm en pande med lidt olie og steg porrer, hvidløg og timianblade let ved svag varme i 5 min., uden at porrerne tager farve - de skal blot falde lidt sammen. Krydr med salt.
Rør ricotta sammen med æg, mælk, parmesan, salt og peber. Tænd ovnen på 200°.
Rul tærtedejen tyndt ud og læg den i en smurt tærteform. Prik den med en gaffel og forbag den i ovnen i 10 min.
Fordel porrefyldet i tærtebunden og hæld ricottablandingen over.
Bag tærten i ovnen i ca. 35 min. Skyl salaten og vend den sammen med æblecidereddike og olie.
Server som tilbehør til den varme tærte.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
SØDE MUFFINFORME
De søde muffinforme findes i flere farver og kan købes for 19 kr. pr. stk. i Familie Journal Shop [1]
Find flere opskrifter her...
Grønsagstærte med oregano og emmentaler [2]
Omelet med emmentaler [3]
Porretærte med krydderurter [4]
Find mange flere tærter her...
[5]
Kender du kogebogen? Klik her...
[6]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [7]