Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Coq au vin

Coq au vin

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 08/01/2012 - 14:00

(4 pers.)

1 kylling (ca. 1.200 g) parteret i 8 stykker
Evt. 100 g spæk, bacon el. pancetta
10 små skalotteløg, pillede
250 g hele, rensede champignoner
½ flaske rødvin
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
40 g smør
25 g mel
1 glas cognac
3 kviste timian
2 laurbærblade
3 kviste persille
Salt og peber


Brun kyllingestykker drysset med salt og peber i en gryde i olien. Tag dem op. Kom små stykker spæk, løg og champignoner i gryden og steg i 10 min. Tag det op og kom kyllingen tilbage i gryden. Flamber med cognac. Kom vin, knuste hvidløgsfed, timian, laurbær og persille i gryden og lad småkoge under låg i 45 min. Rør smør og mel til en smørbolle og jævn sovsen. Lad det koge 10 min. til. Serveres med flute og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Baguette [1]
Langtidsbraiseret oksekød med hvide bønner [2]
Bistecca med citron og grillet raddicchio [3]

[4]

Traditionel fransk gryderet med masser af smag

hovedretter [5]
Fredag d. 8. oktober 2010 - af Redaktion
Image icon 561bb25b2dbd4d3e96191bd9480f821e.jpg [6]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/coq-au-vin

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/baguette
[2] https://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/2010-02-Langtidsbraiseret-okseoed-med-hvide-boenner.aspx
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/bistecca-med-citron-og-grillet-radicchio
[4] https://www.familiejournal.dk/tags
[5] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[6] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/561bb25b2dbd4d3e96191bd9480f821e.jpg