Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Foccaciaboller med kartofler og timian

Foccaciaboller med kartofler og timian

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 09/10/2009 - 15:46

20 g gær
4½ dl håndvarmt vand
2 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Ca. 500 g pizzamel

Fyld
6 små kogte kartofler
1 spsk. olivenolie
1 tsk. vineddike
1 tsk. timianblade
1 lille (rød)løg
75 g salatost (feta) i tern
1 spsk. flydende honning
Timianstilke


TIP

•Foccaciaen smager bedst samme dag, men den kan fryses og lunes i ovnen.
•Kartoflerne kan trække fra dagen før, og dejen kan hæve i køleskab fra om morgenen.

Skær kartoflerne i halve og lad dem marinere nogle timer i en blanding af olivenolie, vineddike og timian. Smuldr gæren i en skål og rør den ud i vandet. Tilsæt salt, olivenolie og mel og ælt dejen sammen med æltekroge, den skal være klistret. Lad den hæve tildækket ca. 40 min. Smør en bradepande med lidt olie. Hæld dejen i og tryk den ud til kanterne.
Skær løget i smalle både. Tryk kartofler, løg og ost ned i dejen. Dryp olie over og læg nogle timiankviste øverst. Bag foccaciaen på midterrillen ca. 25 min. ved 225°.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv mere bagværk...
Dildsnegle med spelt
[1]Skinkehorn [2]
Foccaciaboller [3]

[4]

Godt tilbehør til middagen

bagværk [5]
Fredag d. 25. september 2009 - af Redaktion
Image icon 3e1c41df9c894750953a1b83a1b964c0.jpg [6]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/foccaciaboller-med-kartofler-og-timian

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/dildsnegle-med-spelt
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/skinkehorn
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/foccaciaboller
[4] https://www.familiejournal.dk/tags
[5] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk
[6] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/3e1c41df9c894750953a1b83a1b964c0.jpg