Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Letsprængt oksebryst, stuvet spidskål og peberrodssauce

Letsprængt oksebryst, stuvet spidskål og peberrodssauce

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 06/29/2013 - 10:56

Ingredienser til letsprængt oksebryst

(4-6 pers.)

1½ kg oksebryst uden ben

Saltlage
2 l koldt vand
160 g groft salt
40 g sukker

Kogelage
2 løg
6 peberkorn

Suppevisk
Persille
Timian
Laurbærblade

Fremgangsmåde til letsprængt oksebryst

Kogelage: Kog vandet op med salt og sukker. Skum lagen og lad den blive helt kold. Læg kødet i lagen og læg pres på, så det holdes dækket. Stil det koldt 1½-2 døgn. Skyl kødet og læg det i en gryde. Hæld vand ved, så det er dækket, og tilsæt pillede løg, peberkorn og suppevisk. Lad kødet småkoge under låg ca. 2½ time, til det er mørt, prøv med en kødnål.


Ingredienser til stuvet spidskål

(4 pers.)

Ca. ¾ kg spidskål
30 g smør
3 spsk. mel
2 dl kogevand fra kålen
2-3 dl mælk eller fløde
Salt og peber
Muskat
Hakket persille

Fremgangsmåde til stuvet spidskål

Træk de yderste blade af kålen og del den i både. Kog dem i letsaltet vand 12-15 min. og hæld kålen i en sigte, gem 2 dl kogevand. Smelt smørret og rør melet i. Spæd under piskning med kogevandet samt mælk eller fløde. Lad stuvningen småkoge 5 min., så melsmagen forsvinder. Snit kålen fint og bland den i stuvningen. Smag den til med salt, peber og muskat.


Ingredienser til peberrodssauce

25 g smør
3 spsk. mel
3 dl suppe fra kødet
2 dl fløde
Ca. 3 spsk. frisk­revet peberrod

Fremgangsmåde til peberrodssauce

Smelt smørret og rør melet i. Spæd med suppe og fløde under piskning. Lad saucen småkoge 4-5 min. Tag gryden fra varmen og rør peberrod i. Smag den til med salt og peber.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Stegeben med kold kartoffelsalat [1]
Grillet urtebøf med saltbagte kartofler [2]


Kender du kogebogen? Klik her... [3]
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [4] [5]

opskrifter [6]
hovedret [7]
oksekød [8]
oksekød [8]

Kødet er skønt med spidskål, peberrodssauce og kartofler

hovedretter [9]
Fredag d. 28. juni 2013 - af Redaktion
Image icon 26-letspraengt-oksebryst-stuvet-spidskaal-og-peberrodssauce-280.jpg [10]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/letspraengt-oksebryst-stuvet-spidskaal-og-peberrodssauce

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/2013/05/22 Stegeben med kold kartoffelsalat.aspx
[2] https://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/2012/06/25 Grillet urteboef med saltkogte kartofler.aspx
[3] https://www.familiejournal.dk/Kogebog/Hovedret.aspx
[4] http://shop.familiejournal.dk/default.aspx?load=main&data=productlistpaging&key=koekken&profile=FamilieJournalen&group=bolig&curpage=1
[5] http://www.priser.dk/Search/Products.aspx?sp=all&nf=%2bspecifictaxonomy%3a%5e%22Hvidevarer%7c81%2fK%c3%b8kkenudstyr%7c893%2fK%c3%b8kkenredskaber+%26+Service%7c981%22%24&cpath=5-81-893-981&count=100&utm_source=familiejournal&utm_medium=textlink&utm_campaign=aller
[6] https://www.familiejournal.dk/tags/opskrifter
[7] https://www.familiejournal.dk/tags/hovedret
[8] https://www.familiejournal.dk/tags/oksekoed
[9] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[10] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/juni/uge-26/mad/26-letspraengt-oksebryst-stuvet-spidskaal-og-peberrodssauce-280.jpg