Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Smørbirkes

Smørbirkes

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 01/25/2011 - 14:41

(16 stk.)
25 min. + 75 min. til hævning

50 g smør
3 dl mælk
25 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
500 g hvedemel
80 g smør
Æg til pensling
2 spsk. birkes

Smelt smørret, tilsæt mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker og salt og ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til og stil den til hævning et lunt sted i 45 min. Ælt dejen godt igennem og del den i 16 stykker. Rul hver del ud til en aflang firkant og fordel smørret i klatter over dejstykkerne. Fold dejstykkerne sammen om smørret og pensl med æg. Tryk den penslede flade i birkesene og stil den til hævning på en plade med bagepapir i 30 min. Bag birkesene i en varmluftsovn ved 200° i 15 min.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Morgenboller med blå birkes
[1]Klassisk birkesfranskbrød
[2]Horn med birkesfyld
[3]



Kender du kogebogen? Klik her...
[4]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [5]

[6]

Lækkert og klassisk bagværk

bagværk [7]
Torsdag d. 3. februar 2011 - af Redaktion
Image icon 99a0f09fbd3f478694bc77045fdacca8.jpg [8]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/smoerbirkes

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2008_41_Morgenboller-med-blaa-birkes.aspx
[2] https://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2009-38-Klassisk-birkesfranskbroed.aspx
[3] https://www.familiejournal.dk/Mad/Bagvark/2007_17_Horn-med-birkesfyld.aspx
[4] https://www.familiejournal.dk/Kogebog/Hovedret.aspx
[5] http://shop.familiejournal.dk/default.aspx?load=main&data=productlistpaging&key=koekken&profile=FamilieJournalen&group=bolig&curpage=1
[6] https://www.familiejournal.dk/tags
[7] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk
[8] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/99a0f09fbd3f478694bc77045fdacca8.jpg