(4 pers.)
30 min. + 35 min. i ovnen
750 g kartofler
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
500 g hakket oksekød
1 spsk. tomatpuré
2 tsk. garam masala (blandingskrydderi)
1 tsk. salt
25 g smør
5 æg
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Tilbehør
Hvidløgsdampede grønne bønner
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem i 20 min. Hak løg og hvidløg og sauter dem i olien. Tilsæt kødet og brun det af. Rør tomatpuré og krydderier i og smag til. Hæld vandet fra kartoflerne, mos dem med smørret og rør æggeblommer og krydderier i. Pisk hviderne stive og vend dem i mosen. Kom halvdelen af mosen i bunden af 4 smurte, ovnfaste portionsskåle og fordel kødet over. Kom resten af mosen over kødet og bag gratinerne ved 200° i 35 min. Server med grønne bønner dampede i lidt smør sammen med et fed presset hvidløg.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kartoffelgratin med svampe og ost
[1]Hakkebøf med persillerodsragout og svampe
[2]Kartoffelkompot med hvidløgsost og sprød bacon
[3]
Kender du kogebogen? Klik her...
[4]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [5]
Kartoffelgratin med oksekød
Fyldig ret til 4 personer
