(12 stykker)
Fyld
200 g frosne tranebær
6 æg
80 g sukker
180 g usaltet smør
2 spsk. kirsch (kirsebærsnaps, kan udelades)
Flormelis til drys
Marengs
150 g sukker
2 æggehvider
Vaniljedej
100 g usaltet smør
100 g sukker
200 g mel
1 æg
1 tsk. vaniljeekstrakt
Kog tranebær ved svag varme med 2 spsk. vand i gryde. Blend dem og passer gennem si, så alle skaller kommer væk. Kom mosen med sukker, æg, smør og evt. kirsch i en gryde og lun ved meget lav varme, mens du rører i 2-3 min., til det tykner, men det må ikke koge. Stil koldt, til cremen er fast. Pisk æggehviderne halvstive, tilsæt så sukkeret lidt ad gangen og pisk sejt med resten af sukkeret. Toppes til minimarengs og bages ved 110° i alm. ovn i 40-50 min. Kan opbevares i kagedåse i flere dage.
Til dejen blendes alle ingredienser undtagen æg i en foodprocesser og samles til mørdej med æg. Rulles tyndt ud, kommes i små portionstærteforme og bages ved 200° i 10 min. med alufolie og snydefyld. Tag fyldet væk og bag færdig i ca. 5 min., til buden er sprød. Fyldes med creme og toppes med marengs og kan evt. drysses med sigtet flormelis.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere julelækkerier....
Himmelske honningkager [1]
Appelsinfromage med kokos [2]
Luksusrisengrød med abrikoskompot [3]
Mere til julefrokost-bordet...
Rimmad laks [4]
Skinke med rødvinskanel, sky og pærer [5]
Stegt gåsebryst med fennikelkål [6]
Tranebærtærte og marengs
Fristende dessert til julefrokosten. Den kunne måske følge efter rimmad laks, skinke med rødvinskanel, sky og pærer samt stegt gåsebryst med fennikelkål? Du får opskrifterne her...
