Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Mørbradgryde med grøn mos

Mørbradgryde med grøn mos

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 10/01/2012 - 13:28

Ingredienser til mørbradgryde med grøn mos

(3 pers.)

75 g bacon
Olie til stegning
1 svinemørbrad
250 g champignon
2 hakkede løg
2 peberfrugter
1 ds. tomatpuré
2 dl bouillon
1½ dl fløde
1 tsk. salt
500 g broccoli
300 g rosenkål
100 g flødeost
Salt og peber


Pynt
1 bdt. persille

ROSENKÅL

Oprindelsen af rosenkål er ukendt, men man mener, at den blev dyrket i Belgien allerede i 1200-tallet. Rosenkål, der er sideknopper, som vokser på en lang stængel, er en god kilde til både kostfibre og vitaminerne A, B, E, C og K. Rosenkål tåler fint frost, faktisk udvikler smagen sig først fuldt ud, når rosenkålen har fået lov til at stå og få årets første frost. De høstede rosenkål holder sig fint i en plastpose i køleskabet i et par uger.

Fremgangsmåde

Skær mørbraden i ca. 2 cm tykke skiver. Skær baconen i tern og brun dem i olien sammen med mørbraden. Skær champignonerne i skiver og svits dem let sammen med løgene. Tilsæt peberfrugter i strimler og lad dem svitse med i et par min. Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde og lad retten simre i 15 min. Skær broccoli og rosenkål i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Blend grønsagerne med flødeost og smag til med salt og peber. Servér med et drys hakket persille.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Barderet mørbrad med græskarsalat [1]
Rosenkålssalat med æbler og bacon [2]


[3]Kender du kogebogen? Klik her... [4]
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [5] [3]

opskrifter [6]
hovedret [7]
hovedretter [8]
mørbradgryde [9]
rosenkål [10]

En nem middagsret, der sagtens kan være hverdagsmad, når der er mørbrad på tilbud

hovedretter [11]
Mandag d. 25. februar 2013 - af Redaktion
Image icon 09-moerbradgryde-med-groen-mos-362.jpg [12]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter/moerbradgryde-med-groen-mos

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/2013/01/02 Barderet moerbrad med graeskarsalat.aspx
[2] https://www.familiejournal.dk/Mad/Smat og godt/2013/02/09 Rosenkaalssalat med aebler og bacon.aspx
[3] http://www.priser.dk/Search/Products.aspx?sp=all&nf=%2bspecifictaxonomy%3a%5e%22Hvidevarer%7c81%2fK%c3%b8kkenudstyr%7c893%2fK%c3%b8kkenredskaber+%26+Service%7c981%22%24&cpath=5-81-893-981&count=100&utm_source=familiejournal&utm_medium=textlink&utm_campaign=aller
[4] https://www.familiejournal.dk/Kogebog/Hovedret.aspx
[5] http://shop.familiejournal.dk/default.aspx?load=main&data=productlistpaging&key=koekken&profile=FamilieJournalen&group=bolig&curpage=1
[6] https://www.familiejournal.dk/tags/opskrifter
[7] https://www.familiejournal.dk/tags/hovedret
[8] https://www.familiejournal.dk/tags/hovedretter
[9] https://www.familiejournal.dk/tags/moerbradgryde
[10] https://www.familiejournal.dk/tags/rosenkaal
[11] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/hovedretter
[12] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/2013/februar/uge-9/mad/09-moerbradgryde-med-groen-mos-362.jpg