Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Speltboller med yoghurt

Speltboller med yoghurt

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 03/22/2010 - 17:07

2 dl fast yoghurt
2½ dl lunt vand
25 g gær
1 spsk. maltsirup el. sirup
2 tsk. salt
150 g grahamsspelt
Ca. 450 g sigtet speltmel

Rør yoghurt, vand, gær, sirup og grahamsspelt glat og lad det stå 5 min. Tilsæt sigtet spelt og ælt den bløde dej glat. Ælt dejen omkring 10 min. og dæk den til. Hæver til dobbelt størrelse på 11/2-2 timer. Lad dejen blive i skålen og tag med let melede hænder en passende portion op og form den til boller. Læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver 10-15 min. Spray med vand og bag bollerne på midterrillen 16-18 min. ved 225°.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere godt brød...
Sigtebrød med spelt og bygmel [1]
Æble-nøddebrød [2]
Turbobaguetter [3]

[4]

Boller med bid - dejen skal æltes længe så brug æltekroge eller røremaskine

bagværk [5]
Søndag d. 4. april 2010 - af Redaktion
Image icon 3a1c321409114388843264e68cfbc8a5.jpg [6]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/speltboller-med-yoghurt

Links
[1] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/sigtebroed-med-spelt-og-bygmel
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/aeble-noeddebroed
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/turbobaguetter
[4] https://www.familiejournal.dk/tags
[5] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk
[6] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/3a1c321409114388843264e68cfbc8a5.jpg