Published on Familie Journal (https://www.familiejournal.dk)

Hjem > Nytårskage

Nytårskage

Written by Anonym (ikke efterprøvet) On the 12/03/2012 - 12:20

Kagen laves med en tynd marcipanbund og en tynd nøddebund, der lægges sammen med lækker chokoladecreme. Både bunde og creme kan laves dagen før.

(Ca. 8 pers.)

Marcipanbund
100 g marcipan med kakao
2 æggehvider
150 g sukker

Nøddebund
50 g rå marcipan
1 spsk. mælk
25 g grofthakkede valnødder
1 stor æggehvide
50 g sukker

Chokoladecreme
1 blad husblas
200 g god, mørk chokolade
5 dl piskefløde

Pynt
75-100 g valnøddekerner

Marcipanbund
: Riv marcipanen groft og pisk den glat med æggehvider og sukker. Kom marcipandejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 20 min. ved 200° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen.
Nøddebund: Riv marcipanen og rør den sammen med mælk og nødder. Pisk hviden stiv, drys sukkeret i og pisk atter, til hviden er helt stiv. Vend forsigtigt hviden i marcipanmassen. Kom dejen i en lagkageform foret med bagepapir. Bag bunden ca. 15 min. ved 175° på nederste ovnrille. Lad bunden køle lidt på bagerist, inden den tages ud af formen. Når bundene er kolde, trækkes bagepapiret forsigtigt af.
Creme: Læg husblassen i blød i koldt vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Varm fløden til lige inden kogepunktet. Hæld halvdelen af den varme fløde i chokoladen og rør, til chokoladen er smeltet. Rør resten af fløden i. Knug vandet af husblassen og rør den i cremen, så den smelter. Stil cremen koldt mindst 3 timer eller til næste dag.
Læg bundene sammen med ca. 2/3 af cremen. Kom resten af cremen i en sprøjtepose og pynt kagen med creme og valnødder.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Godt redskab til grønsagerne

Börner mandolinjern skærer i skiver, tern og julienne i flere forskellige tykkelser og bredder. Fås for 199 kr. i shoppen [1]

Find flere opskrifter her...
Trøffelkage [2]
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum [3]
Marcipankager [4]










Kender du kogebogen? Klik her...
[5]Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop [6]

[7]
nytårsmenu [8]
nytår [9]
nytårsmenu [8]
kager [10]
nytår [9]
nytårsmenu [8]
nytårsdesserter [11]

Du kan fejre nytåret med denne festlige kage!

dessert og kage [12]
Tirsdag d. 27. december 2011 - af Redaktion
Image icon fda6e62f842148c48efaef4c2c10ede6.jpg [13]
Landscape 1
0
F

Source URL: https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/nytaarskage

Links
[1] http://shop.familiejournal.dk/ProductInfo/5710781018389/?profile=FamilieJournalen&group=koekken
[2] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/troeffelkage
[3] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/bagvaerk/noeddekage-med-chokoladecreme-og-jordbaerskum
[4] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage/marcipankager
[5] https://www.familiejournal.dk/Kogebog/Hovedret.aspx
[6] http://shop.familiejournal.dk/default.aspx?load=main&data=productlistpaging&key=koekken&profile=FamilieJournalen&group=bolig&curpage=1
[7] https://www.familiejournal.dk/tags
[8] https://www.familiejournal.dk/tags/nytaarsmenu
[9] https://www.familiejournal.dk/tags/nytaar
[10] https://www.familiejournal.dk/tags/kager
[11] https://www.familiejournal.dk/tags/nytaarsdesserter
[12] https://www.familiejournal.dk/madopskrifter/dessert-og-kage
[13] https://dk-drupaller-prod-s3bucket-ymg73fqfni8n.s3.amazonaws.com/familiejournal/s3fs-public/media/fda6e62f842148c48efaef4c2c10ede6.jpg