Smugkig i ugens Familie Journal

Familie Journal nummer 24 er på gaden mandag den 8. juni 2020.

Køb et abonnement på Familie Journal 
Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Køb dit abonnement her

 

 

 

 

Tyske Mari forelskede sig først i Danmark og så i Mads: Alle mine drømme er opfyldt

 

Et stressende job fik tyskfødte Damaris Böhlig med kælenavnet Mari til at lægge sit liv om og forfølge sine drømme. Som naturfotograf og forfatter får hun nu afløb for alle sine kreative sider i Odense, hvor hun bor sammen med Mads, der pudsigt nok også stammer fra Tyskland.

 

Brev til Puk: Har endelig lært, at nej er et godt og positivt ord

 

 

Hanne er født i 1950 og beskriver sig selv som en, der i den grad har stået forrest i rækken af hjælpsomme kvinder, som har haft svært ved at sige nej, men meget gerne ”det klarer jeg.” Hun har gennem livet så gerne ville hjælpe andre for at være god nok, få ros, blive elsket m.m., og det har slidt. Da hun var midt i 40'erne, gav hendes krop op. Hun var udbrændt og stresset, alene med to børn, fik tilkendt førtidspension, men nej, hun ville i arbejde igen.
Da hendes krop igen sagde fra, begyndte hun at lytte og har endelig lært at sige fra. Blodtryk og kolesteroltal er nu normalt, hendes konstant indre uro, hjertebanken, migræneanfald, hyppige infektioner m.m. er forsvundet, og søvnproblemer, der har varet det meste af hendes liv, er i bedring.
Hanne har endelig lært, at nej er et godt og positivt ord, og selv om det har været en kamp at lære at elske selv højt nok til at forandre så meget, tør hun nu tør være mig selv med alt, hvad det indebærer.
Læs Hannes kloge og rørende brev om, hvor galt det kan gå, når man ikke lytter til kroppens signaler i tide, og læs Puks svar.

 

 

Kolde supper

Man kan sagtens spise suppe om sommeren – så længe den er kold og laves af sæsonens frugt og grønt. Og så smager den bare ekstra godt, hvis den nydes i solen

 

Strik: Fint til små piger

Den søde cardigan med de nuttede kaniner vil små drenge sikkert også blive glade for, mens den florlette sweater med fin raglan, der er perfekt til knap så lune sommeraftner, nok mest appellerer til halvstore piger.

 

Chefredaktøren fortæller...

 

Mens vi venter

2020 skulle have været et stort år for fodboldfans i hele Europa. 60-års jubilæet for EM under UEFA skulle fejres, og det betød blandt andet, at hele 12 lande ville få lov til at afvikle EM-kampe, heriblandt fire i Danmark. Åbningskampen skulle spilles i Rom på fredag, og på lørdag ville tusindvis af danske fodboldfans kunne iklæde sig rød-hvide farver og synge, klappe og huje for det danske landshold, der skulle møde Finland i Parken. Men som kom covid-19, og det hele blev aflyst, udsat.

Jeg er ikke en stor fodboldfan, men jeg ser gerne slutrunder i fodbold og håndbold, når Danmark er med, og jeg lader mig rive med, håber, hepper og jubler. Det ville bestemt være sket i år.

Det gjorde det også i 1992. Jeg var teenager og tilbragte de fleste af døgnets vågne timer, der ikke var afsat til skole og familien, i Kærgård Rideklub ved Højer. Det var også der, jeg var den fodboldhistoriske aften, da Danmark besejrede Tyskland i Gøteborg. Jeg husker det, som om hele Danmark var på den anden ende den aften og i dagene, der fulgte. Det var en folkefest, og det var sjovt at opleve. Om vi får muligheden igen, står hen i det uvisse, men heldigvis er det juni, de danske jordbær er modne, og Familie Journal er som altid fyldt med skønne artikler, sjove krydsord, velskrevne romaner og meget andet godt.

Rigtig god fornøjelse med ugens blad!

Chefredaktør Majken Klintø

 

Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.