Smugkig i ugens Familie Journal

Smugkig i ugens Familie Journal

Familie Journal nummer 8 er på gaden mandag den 18. februar 2019.

Køb et abonnement på Familie Journal 
Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Køb dit abonnement her

Charlotte fik en venneanmodning på Facebook: Forelsket i en svindler

Charlotte fik en venneanmodning på Facebook: Forelsket i en svindler

At den fantastiske mand, som pludselig bad Charlotte om venskab på Facebook, var virkelig − det ville hun så gerne tro på. Han kurtiserede hende på en romantisk måde, som hun aldrig havde været ude for før. Men da hun insisterede på at videochatte med ham, gik den triste sandhed op for hende.

Merle vejede kun 585 gram, da hun blev født: Her er Biancas lille mirakel

Merle vejede kun 585 gram, da hun blev født: Her er Biancas lille mirakel

Da Merle blev født 16 uger for tidligt, var der ikke mange, som troede på, at det kunne gå godt. Også hendes mor, Bianca, var bange for, at Merle skulle dø. Men Merle ville heldigvis livet og var slet ikke så skrøbelig, som hun så ud efter fødslen.

Sorg og kriser har rustet Henriette til at være bedemand: Jeg er meget stolt af mit job

Sorg og kriser har rustet Henriette til at være bedemand: Jeg er meget stolt af mit job

For 23 år siden mistede Henriette Plougmann sin fem dage gamle søn, og siden er hendes liv ramlet flere gange. Hun fik dog vendt en dårlig oplevelse hos bedemanden til en livsopgave, der i dag giver hende stor glæde og samtidig inddrager det meste af familien.

Chefredaktøren fortæller...

 

De kære børn

Hvor er hun dog bare skøn, lille Merle, som vi har på forsiden af ugens blad. Hun har virkelig det, man kalder et smittende smil.

Som du kan læse på side 6-7, kom Merle til verden hele 16 uger for tidligt og vejede ved fødslen kun 585 gram. Hun var så lille, at lægerne anbefalede hendes forældre, Bianca og Jesper, at få hende døbt med det samme. At hun overlevede, betragter familien som et lille mirakel.

Når jeg ser på billederne af Merle og hendes storebror, Daniel, kommer jeg til at tænke på min egen datter, Ella, som er nogenlunde jævnaldrende med Daniel. Ella kunne godt tænke sige en bror eller en søster, og til jul sad hun og jeg og talte lidt om det. Det ligger nemlig ikke helt i kortene, og det forklarede jeg hende.

Ella lyttede opmærksomt og foreslog så, at vi jo bare kunne få en pleje-lillebror, eller endnu bedre måske en pleje-storesøster. – Det er rigtig nemt, far. Der er nogle forretninger, hvor man kan få dem, insisterede hun. Jeg spærrede øjnene op. Sådan en butik havde jeg godt nok aldrig hørt om.

– Jo, far, og der er mange af dem. Hvad er det nu, de hedder… Ella tænkte, så det knagede. Så lyste hun op i et smil, som er mindst lige så smittende som Merles: – Nu kan jeg huske det: Adopteket!

Så havde jeg pludselig en hel masse mere at forklare…

Rigtig god fornøjelse med ugens blad.

Søren Johannesen

Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.