Smugkig i ugens Familie Journal

Familie Journal nr. 42 er på gaden mandag d. 15. oktober 2018.

Køb et abonnement på Familie Journal

Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Køb dit abonnement her

Tre nætter om ugen sover Margit hos Ole, der bor på plejehjem: Ole er min mand, og det her er mit liv

Ole Rasmussen bor på plejehjem efter både en hjerneblødning og en blodprop i hjernen, men har ikke mistet nærheden med sin hustru gennem 40 år. For Margit vil ikke undvære sit godnatkys og sin godnathilsen og bor derfor hos ham fire af ugens syv nætter. 

Iben har en sjælden kræftsygdom: Kræften skal ikke bestemme over mit liv

Hver dag i fem år havde Iben hovedpine. Hendes læge kunne ikke finde årsagen, så til sidst forlangte Iben at blive sendt til undersøgelse på hospitalet. Efter en scanning fik hun diagnosen: den kroniske kræftsygdom Polycytæmia vera. Uden behandling ville hun dø inden for et par år, med behandling kan hun leve et rimeligt liv − og det gør hun nu.  

Kronprinsen vil heppe på Tanja til Invictus Games: Kun på løbebanen kan jeg glemme fortiden

Natlige søgninger efter druknede småbørn, snigskytter skjult af mørket og naboer, der blev dødsfjender, er nogle af de grufulde oplevelser, der har givet Tanja Sunekær posttraumatisk stress efter hendes tid i de fredsbevarende styrker i Kosovo. I årevis talte hun ikke om rædslerne, men så begyndte hun at dyrke idræt og stiller fra på lørdag op for Danmark ved Invictus Games − de psykisk og fysisk handicappede veteraners verdenslege − i Australien. 

På tur med Cutie og Mummi: Små heste skaber stor glæde

Besøgsheste følger nu i besøgshundenes spor på nogle af landets pleje-centre, hvor de firbenede er et kærkomment input udefra for beboerne. Vi var med, da besøgshestene Cutie og Mummi var på visit på et plejecenter i Holbæk.

Chefredaktøren fortæller...

En blomst for livet

Den forbandede sygdom! Jeg ved snart ikke, hvor mange gange jeg efterhånden har hørt folk bruge netop disse ord om kræft. For selv om flere og flere heldigvis overlever kræftsygdom, er den stadig en dræber, der trækker et sort spor af sorg og ødelagte liv efter sig. Det er virkelig en forbandet sygdom.

Der findes ikke den familie i Danmark, som ikke på en eller anden måde har haft kræft inde på livet. 

For syvende år i træk er Aller Media, som Familie Journal er en del af, derfor gået sammen med Kræftens Bekæmpelse og TV 2 om salget af Knæk Cancer-blomsten for at samle penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte. Det er Aller Media, der i sin tid fik idéen til blomsten, som vi er eneforhandler af, og det er hele overskuddet, der går ubeskåret til Knæk Cancer.

Du kan købe blomsten dér, hvor du køber dit ugeblad, og i år har vi lavet to helt nye varianter i henholdsvis sort og mat sølv. Prisen er som altid kun 25 kroner.

Sidste år var blomstersalget det største bidrag til Knæk Cancer-indsamlingen med over 5,1 millioner kroner. Vores mål i år er at nå op over 6 millioner kroner. Det er alle jer ugebladslæsere, der gør det muligt.

Jeg håber, du har lyst til at støtte op om indsamlingen og købe en blomst, for kun hvis vi står sammen, kan vi knække den forbandede sygdom.

Søren Johannesen

Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.