Køb et abonnement på Familie Journal

Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Køb dit abonnement her

Smugkig i ugens Familie Journal

Familie Journal nr. 24 er på gaden mandag d. 11. juni 2018

Mindre snak, mere fællesskab 


Da Josefine Ottesen opdagede, at tusindvis af svendborgensere hellere end gerne stillede op for at styrke byens fællesskab, fik hun en god idé. Hun købte simpelthen et stort hus og forærede det til alle, der ligesom hende synes, at fællesskab er godt.

Ebba holder helst ferie med børnebørnene 

Sammen med 17 børnebørn i en shelter ude i skoven, mad på bål og ingen varme brusebade. Sådan vil Ebba Jacobsen i Ringsted gerne holde ferie – så pyt med, at hun er fyldt 74 år.

Min mor har opdraget en vinder!

Efter års kamp for at overbevise omverdenen om, at hendes søn havde seriøse problemer, lykkedes det endelig Tina at få undersøgt og diagnosticeret sin søn. Nu høster hun frugterne af at have støttet sin søn hele vejen, for i dag klarer Daniel både uddannelse og hverdagsliv.

Chefredaktøren fortæller...

Al ære værd

Forleden fejrede vi min datter Ellas 7-års fødselsdag hjemme i haven. Der var godt gang i festen, da der skete noget dramatisk. Pludselig pilede to små ællinger – som åbenbart var blevet væk fra deres mor – hen over græsplænen. Børnene hvinede henrykt, mens de med trampende fødder flokkedes om de skrækslagne fugleunger, som også nabolagets katte havde fået øje på. Situationen var intens. Vores kloge genbo foreslog, at vi ringede efter Dyrenes Beskyttelse. Det skabte ro. Ællingerne blev puttet i en papkasse, og 20 minutter senere kom en mand i en dyreambulance og hentede de to små kræ. 
 
Jeg synes, det er al ære værd. Dyrenes Beskyttelse er en forening drevet af frivillige, og manden, der hentede ællingerne, rykkede ud en lørdag eftermiddag, hvor han sikkert havde andet at lave. Fødselsdagen kunne fortsætte, ællingerne var reddet, alle var glade!
Frivillige ildsjæle er i det hele taget fantastiske og fortjener ros og anerkendelse, fordi det, de gør, er til gavn og glæde for os alle. 
 
Tag f.eks. 62-årige Josefine Ottesen, som sammen med andre frivillige står bag Svendborgs nye beboerhus. Hende har vi skrevet en artikel om, som du finder på side 6-7. Læs den, for Josefine er en klog kvinde, som har mange gode betragtninger om, hvorfor det frivillige arbejde netop et så vigtigt for os alle sammen.
 
Rigtig god fornøjelse med ugens blad.

Søren Johannesen

Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.