Smugkig i ugens Familie Journal

Familie Journal nummer 28 er på gaden mandag den 6. juli 2020.

Køb et abonnement på Familie Journal 
Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Køb dit abonnement her

 

 

Jan reddede sin søns liv: Lykkeligvis bevarede jeg fatningen

 

Da Jan Jacobsens teenagesøn Victor en aften i august sidste år pludselig faldt om med hjertestop, genkaldte han sig sine førstehjælpskurser og vidste præcis, hvad han skulle gøre, indtil ambulancefolkene nåede frem og kunne tage over. Nu er Jan blevet kåret som Årets Førstehjælper.

 

 

Brev til Puk: Min søster vil have sin hund tilbage

 

En læser skriver, fordi hun er bange for at blive uvenner med sin søster.
Søsteren blev for to år siden skilt efter mange års ægteskab og flyttede først i en lejlighed, hvor hun ikke kunne have familiens hund med. Derfor blev aftalen, at brevskriveren og hendes mand kunne have hunden ”indtil videre” – og faktisk er de blevet ret glade for hunden, der også trives godt hos dem. Søsteren har selvfølgelig set hunden i de forløbne to år, og den har altid accepteret, at hun er gået igen uden at tage den med.
Nu er søsteren imidlertid flyttet i rækkehus og er begyndt at tale om at få sin hund hjem, og det er her problemet måske vil opstå:
For det er brevskriveren ikke umiddelbart indstillet på, for hun er blevet glad for hunden.
Hvad Puk synes om den situation, kan du læse i ugens blad

 

Mad med fars

 

Giv hverdagsfarsen et ekstra pift med krydderurter, friske råvarer og dejlige, varme krydderier.

 

Strik: Fine detaljer

 

Strik en smuk T-shirt med rundt bærestykke eller en let trøje med hulmønster på ærmerne, perfekt til sommeraftener i haven.

 

Chefredaktøren fortæller...

 

Kan du hjælpe?

Jan Jacobsen blev i fredags kåret som Årets Førstehjælper. Prisen uddeles af Røde Kors, og vi har her på Familie Journal vidst ganske længe, at Jan skulle modtage den, men begivenheden blev udskudt på grund af covid-19. Nu kan vi sige ham et stort tillykke, og du, kære læser, får i denne uge hans stærke historie (side 6-7).

I august sidste år fik 15-årige Victor hjertestop under en hyggelig fodboldkamp i baghaven sammen med genboer. Jan, Victors far, havde heldigvis flere førstehjælpskurser bag sig og gjorde det, der skulle til, indtil ambulancefolkene kunne tage over. Victors mor hjalp også til, og han overlevede heldigvis og har det fint i dag. Hurra for det! Og hurra for alle, der kan hjælpe. For dem, der som Victors mor samler ind til en hjertestarter til lokalområdet, for hjerteløberne, der drøner af sted, når alarmen går, for dem, der genopfrisker deres viden, og for dem, der får taget et førstehjælpskursus for første gang – måske efter at have læst Jans historie i dag.

Det er skræmmende at tænke på, at man en dag kan stå i en situation, hvor et andet menneske akut har brug for hjælp, og man er den eneste i nærheden. Men det er langt mere skræmmende, hvis man ikke er i stand til at gøre noget. Så hurra for alle, der kan, gør og tør.

Rigtig god fornøjelse med ugens blad!

 

 

 

Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.