Smugkig i ugens Familie Journal

Smugkig i ugens Familie Journal

Familie Journal nr. 50 er på gaden mandag d. 10. december 2018.

Køb et abonnement på Familie Journal 
Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Køb dit abonnement her

Kjeld Rye har julen i sit hjerte: Hele mit liv handler om at sprede glæde 

Dario og Gertrud nyder den danske julehygge

Dario og Gertrud nyder den danske julehygge
Dario Campeotto og hans Gertrud er i år værter for en hyggelig juleaften med den nærmeste familie. Som søn af italienere er Dario rundet af to landes juletraditioner, hvor de danske med tiden har overtaget. I dette juleinterview ser manden med pragtstemmen også frem mod både rund fødselsdag og jubilæum i 2019.

Julebag på gammeldags manér: I Jyttes køkken er tiden skruet 100 år tilbage

I Jyttes køkken er tiden skruet 100 år tilbage
I december kan du opleve julen anno 1918 på herregården Gammel Estrup på Djursland. I husets hjerte regerer husjomfru Jytte med kyndig hånd og et godmodigt glimt i øjet. Her bliver der lavet julemad og julebag efter de originale, gamle opskrifter.

I lære som juledekoratør: Der er ikke noget, der hedder for meget pynt

I lære som juledekoratør
Adventskranse og juledekorationer med gran, mos, kogler, sløjfer, kugler og lys pynter i denne tid i mange hjem. Nogle er fantasifulde, andre mere traditionelle, nogle laver dem selv, andre køber dem, men fælles for dem alle er, at de er med til at give julestemningen et lille nøk opad. Familie Journals udsendte er gået ”i lære” som juledekoratør for at se, hvordan professionelle laver dekorationer – i massevis.

Chefredaktøren fortæller...

Familie Journals Chefredaktør Søren Johannesen

Hvad skal man give?

Jeg er normalt et snakkesaligt menneske, men ét spørgsmål, som typisk stilles i denne søde juletid, får mig næsten altid til at tabe mælet: ”Hvad ønsker du dig?”

Jeg er en klovn til ønskelister, for jeg synes egentlig, jeg har, hvad jeg skal bruge. Når jeg mangler et eller andet, et par strømper eller en god bog at læse i, køber jeg det som regel selv. 

Misforstå mig ikke, jeg kan rigtig godt lide at få gaver, men jeg foretrækker overraskelsen frem for bestillingslisten – ofte til min families store frustration, for det er selvfølgelig langt mere besværligt at skulle finde på. 

Oplevelser plejer at være et sikkert hit hos mig – en frokost, en tur i biografen, sådan noget. Sammen med gavegiverne, naturligvis. Det synes jeg, er skønt, for så får man også nogle gode minder i tilgift.

Men sådan er vi jo alle sammen forskellige, og hører du til dem, der godt kan lide de mere håndgribelige gaver, har vi samlet en hel masse gode idéer på side 8-11. Er du – ligesom mig – mere til oplevelser, kan jeg anbefale billetter til Dansktop Prisen 2019 den 23. marts. Jeg tør godt garantere, at det bliver en uforglemmelig aften. Du kan se, hvordan du køber billetter på side 21.

God fornøjelse med gaveindkøbene og ugens blad.

Søren Johannesen

Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.