Smugkig i ugens Familie Journal Familie Journal nummer 43 er på gaden mandag den 21. oktober 2019.

Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Du kan købe abonnement på Familie Journal her

Smugkig i det nye Familie Journal her...
 

Spøgelsesbilist var skyld i Idas mands død: Nu lever vi uperfekt

Spøgelsesbilist var skyld i Idas mands død: Nu lever vi uperfektDa Idas mand døde i en trafikulykke i 2015, stod hun alene med tre børn, et stort hus på landet og et knust hjerte. Hvad gør man, når ens liv så brat forandres? Ida besluttede sig for kun at bruge tid på det, der gør hende glad, og ikke gå op i, hvad andre tænker. Og når hun er glad, er hun også en bedre mor for sine børn.

Gyseligt godt: Flødebollespøgelser og kage med spindelvævsglasur 

Gyseligt godt: Flødebollespøgelser og kage med spindelvævsglasur I anledning af Halloween får du med denne uges Familie Journal en række gyseligt lækre opskrifter. Du kan blandt andet bage banankage med Nutella og spindelvævsglasur samt flødebollespøgelser med citron og hvid chokolade. 

Line er frivillig i Ung Kræft: Jeg vil give tilbage, hvad jeg selv fik

Line er frivillig i Ung Kræft: Jeg vil give tilbage, hvad jeg selv fik37-årige Line har overlevet kræft. Selv om hun flere gange har tænkt, at enden var nær, og det var været en hård omgang, så er hun alligevel ved godt mod. I dag er hun erklæret sygdomsfri, og når hun ikke bruger sine timer på arbejdet som sygeplejerske eller som mor for sine to døtre, så er hun en gang om måneden frivillig i Ung Kræft.

Knæk Cancer

Strik: Sweater i gobelinstrik 

Strik: Sweater i gobelinstrik Trænger du til en sjov udfordring, der ender med en superlækker sweater, så får du det med denne uges Familie Journal. Sweaterens flotte V-mønster er nemlig strikket i gobelinstrik efter de store diagrammer. 

Redaktionschefen fortæller...

Majken Klintø

 

 

Historie

Familie Journal har en lang og imponerende historie. Jeg fascinereres gang på gang af, hvad der er lavet af smukke forsideillustrationer, hvem der har været med til at lave bladet i årenes løb, og hvordan det hele lod sig gøre. Sidste år udkom bogen ”Små hverdagsproblemer”, som samlede Tove Ditlevsens tusindvis af svar til Familie Journals læsere fra hendes 20 år som brevkassebestyrer.

Det er en ordenlig moppedreng, og jeg tager stadig et par sider i den i ny og næ. Det er et spændende indblik i bladets historie og ikke mindst i danskernes hverdag i de årtier. Emnerne er mange, og svarene klare, gode, men også skarpe. Nøjagtigt som tilfældet er i dag, hvor vores brevkasse – og læserne – er i de bedste hænder, nemlig Puk Elgaards. Igen i denne uge rammer hun plet, synes jeg.

En anden interessant personlighed i bladets historie er Hakon Mielche. Han var journalist, forfatter og eventyrer og i en lang årrække rejseskribent for Familie Journal.

”Kan du ikke finde syv historier langs Gudenåen, har du ikke noget at gøre på Amazonas,” lød opsangen til yngre rejselystne kolleger for mange år siden. En af de unge på redaktionen dengang var vores egen Ole V. Hansen. I denne måned er det 40 år siden, Hakon Mielche døde, og det har ansporet Ole til at tage sin mentor på ordet: I en kano på Gudenåen har han fundet gode historier, og han kom endda tørskoet hjem. Du kan læse den første artikel fra Gudenåen på side 32-34.

Rigtig god fornøjelse 

med ugens blad!

Redaktionschef Majken Klintø

 
Fik du set..?
 
 
 
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk.