Smugkig i det nye Familie Journal her...

 

Familie Journal nummer 7 er på gaden mandag den 10. februar 2020.

Vil du have Familie Journal sendt til døren hver eneste uge? Du kan købe abonnement på Familie Journal her
 

 

 

Tv-lægen Charlotte Bøving ville for alt i verden ikke ligne sin far:
Jeg har lært at styre min vrede

 

Charlotte Bøving er især kendt for sin menneskelige varme i tv-programmerne ”Lægen flytter ind”. Men bag kameraerne har hun kæmpet med en stor vrede. En vrede, som hun først lærte at styre, da hun mødte op hos en psykolog for at få hjælp til et brændende ønske: Hun ville ikke ligne sin far.

 

 

Hjemmebagt: Si’ det med citrus …

 

Citron og lime klæder sødmen i kager - så hvorfor ikke komme de sure frugter i en dejlig skærekage med glasur og en flot limetærte med marengslåg.

 

Strik: På med ponchoen

 

 

 

På en klar kold februardag kan du skifte vinterjakken ud med en god poncho og sidde og nyde solens varmende stråler.
I ugens blad får du opskrifter på to vidt forskellige modeller.

 

Brev til Puk: Har lyst til at melde mig ud af min familie?

 

 

Søster Sur kalder hun sig, en 40-årig kvinde, der bor alene, har mange venner og et job, hun er glad for. Hun savner hverken mand eller børn og har hjulpet sine gamle forældre en hel del med praktiske ting.
Og det forventer de så også, at hun gør. Lillesøsteren er lidt ophængt med to små børn, og hende er der ingen i familien der forventer noget af.
Søster Sur er træt af at blive taget for givet og har tænkt på at melde sig ud af familien – bare et halvt års tid for at se, hvordan de klarer sig uden hende.
Læs Puks svar i ugens blad.

 

 

Chefredaktøren fortæller...

 

Frivillig

Vinterferien er over os, og selv om det ikke helt mærkes på vejret herhjemme, så er der masser af sne og vintersjov i denne uges blad. Familie Journal har sendt en journalist og en fotograf på en tur til Norge for at følge Vinterlege for udviklingshæmmede.
Det er 30. år, Vinterlegene finder sted, og man behøver blot at kigge på billederne fra turen for at vide, at det har været skønne dage for alle deltagere. Og der skal mange mennesker til, for at et stort arrangement, der strækker sig over flere dage, kan lade sig gøre.
De udviklingshæmmede har ofte ledsagere med på turen, og så er der en kæmpe flok frivillige. ''Blåjakkerne'' kalder gruppen af frivillige sig, og flere af dem har været med fra foreningens begyndelse. De glæder sig på lige fod med alle andre deltagere hvert eneste år.
''Det har ikke været med min egen fri vilje, de år, jeg ikke har været med. Der har været noget i vejen to gange, men der skal meget til, før jeg ikke kommer med. Det er blevet en del af mig at være blåjakke,'' fortæller Birger Urstad Steen, der til daglig er pædagog og bor i Birkerød. På dette års tur havde han også sin datter med. For niende gang – eneste pause var, da hun var på barsel.
Det er dedikation, og det er beundringsværdigt og inspirerende. For ærlig talt: Der ville sikkert ikke have været Vinterlege i 30 år, hvis ikke det var for de frivillige. Og sådan er det mange steder. Frivillige er drivkraften bag mange skønne ting, der kommer endnu flere til gode.
Rigtig god fornøjelse med ugens blad.

Chefredaktør Majken Klintø

 

 

 
 
Vil du være Facebook- venner med os på Familie Journal"Jeg elsker at strikke" og "Jeg elsker kage"
 

Vil du af med de overflødige kilo? På letliv.dk har vi samlet guides, kostplaner og opskrifter til nogle af tidens populæreste kure.

Ris og ros til bladet: redaktionen@familiejournal.dk

 

Knækbrød, kiks og sprøde sticks er super som let mellemmåltid eller bare sammen med en bid ost